söndag 16 januari 2011

På besök hos bilhandlaren

Tänk dig att du är ute efter en ny bil. Inte en sprillans ny, utan en begagnad, men ändå nyare och fräschare än din gamla trotjänare som du har just nu och som det är dags att byta ut. Eller kanske du behöver en extra bil till familjen.

Du åker in till ortens bilhandlare. Där hittar du en bil [infoga valfri modell, sort och färg] som du finner intressant. Bilhandlaren rusar glatt fram och deklarerar att nu har du tur för just idag har de sänkt priset på just den bilen. Igår kostade den 120.000 men idag kan du få den för 85.000 kr!

Vilket kap!

Glad över denna FANTASTISKA chans skriver du genast på köpekontraktet, betalar 85.000 kr och hoppar in i bilen och åker därifrån, eller?


Nej antagligen inte. För du vet, att vad priset är och om det är prisvärt inte är samma sak.

En mer normal reaktion är antagligen att börja kolla på bilen, bedömer du den vara i gott skick? Hur ser besiktningsprotokollen ut? Hur många mil har den gått? När bytte de kamrem senast? Är däcken bra? Följer det med vinterdäck? Är bilen av sådan typ som du vill ha? Är du ute efter en sedan eller kombi?

Allt sådant går du troligtvis igenom noggrant innan du ens börjar tänka på om priset som erbjuds dig är prisvärt. När du väl bestämt dig för att den bilen är något för dig, kommer du kanske också försöka pruta lite på priset, oavsett utgångspris. 5.000 kr hit eller dit gör i och för sig kanske ingen större skillnad för dig på sikt, men däremot spelar det väldigt stor roll för dig vilken bil du köper.

Dina aktier är finansiella fordon som kan nyttjas på olika sätt och ta dig till en mängd olika platser. Se till att köpa dem som nyttjas på för dig ett ändamålsenligt sätt och tar dig till de platser du vill komma...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar