söndag 16 januari 2011

G5 Entertainment Var det årets julklapp?

G5 Entertainment går starkt så här på årets första börsdag. Upp 20% i skrivandes stund.

Ledningen skriver upp prognoserna samt visar på att julledigheten varit framgångsrika för bolaget.

"Julledigheten i december 2010 och de följande dagarna var mycket framgångsrika för G5 Entertainment. Det råder inget tvivel om att vi gynnades av den framgång som Apple hade då detta företag sålde stora mängder iPods, iPhones och iPads före jul. I många länder var dessa produkter årets julklapp. Vår genomsnittliga dagsomsättning för spel på Apples plattformar tredubblades efter juldagen då miljontals människor packade upp sina Apple-produkter och började leta efter innehåll att ladda ned" säger Vlad Suglobov, CEO för G5 Entertainment.

På en enda dag, den 27 december 2010, laddades det ned mer än en miljon spel från G5 Entertainment, både gratis- och betalversionerna. Våra spel gick med stöd av Apples marknadsföring, direkt in på topplistorna. Vårt senaste premiumspel, "The Mystery of the Crystal Portal 2" blev en semesterhit, särskilt i Europa där iPhone spelet nådde Top 5 Grossing Game rankings i Sverige, Frankrike, Schweiz, Holland, Norge och Österrike, och Topp 100 Grossing Game rankings i 39 länder. iPad versionen av spelet blev Top 10 Grossing Game i 24 länder runt om i världen, och nådde # 4 Top Grossing Game ranking bland iPad spelen i Sverige.

Den ökade dagliga försäljningen för spel på Apple-plattformar har fortsatt in i januari. Då det är svårt att bedöma hur stor del av försäljningen som är en effekt av ett ökat underlag i form av ny plattformar och hur stor del av försäljningen som är säsongsbetonad på grund av semestrar och marknadsföring, väljer G5 Entertainment att inte revidera prognosen för 2011 innan ledningen förstår dessa trender bättre. Uppdaterade prognoser för Q1 2011 och helåret 2011 kommer att lämnas i samband med bokslutskommunikén som publiceras den 25 februari 2011."
Prognoserna för 2011 ligger nu på VPA 1,60 kr. Kurs just nu 13,70 kr.

Kan G5 Entertainment även bli detta årets raket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar