söndag 16 januari 2011

Finansiella rådgivare värderar Shelton Petroleum

En värdering ger handen att Shelton Petroleum kan värderas till 1,70 kr/aktie.


SHELTON: UNDERVÄRDERADE RESERVER ENL CITY CAPITAL CORP
Nyhet från Nyhetsbyrån Direkt

2010-06-16 17:04:41


--------------------------------------------------------------------------------

STOCKHOLM (Direkt) Shelton Petroleums oljereserver i Ryssland och Ukraina kan värderas till 92 miljoner dollar, eller 730 miljoner kronor, vilket motsvarar ett värde på 1:70 kronor per aktie.

Det är slutsatsen i en analys gjord av den Londonbaserade investmentbanken City Capital Corp, 3C, som är är finansiell rådgivare till bolaget. Den tekniska delen av analysen har gjorts av den oberoende oljeanalytikern Richard Hulf från konsultfirman Hulf Hamilton.

Värdet avser de tillgångar där oljan är kommersiellt utvinningsbar och det är främst oljekällorna i Poltava i Ukraina samt Volga-Ural som ligger till grund för värdet.

I analysen argumenterar investmentbanken samtidigt för att den största potentialen i bolaget ligger i tillgångar där det återstår arbete inom utvinning kan komma i fråga, så kallade resurstillgångar.

På Krimhalvön har bolaget ett 50-procentigt intresse i gaskällor och det främsta värdet bedöms finnas i källan Arkhangelskoye. Värdet på resurstillgångarna beräknas av investmentbanken till motsvarande 6:40 kronor per aktie, vilket summeras till kärnvärdena om 1:70 kronor.

Investmentbanken ser ett bra köpläge i aktien, baserat på värderingen i förhållande till de reserver som finns. Risken för värderingen är frågan om projektgenomförande.

Shelton är noterat på NGM men beslöt nyligen att ansöka om notering på Nasdaq OMX. Aktien handlades till nivåer kring 0:70 kronor på onsdagen.Börsredaktionen +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar