onsdag 16 mars 2011

Toalettklottret bloggens vagga

Rubriken är ett inlägg i SCA tidningen Shape. Där kan man bl.a. läsa om att vissa menar att gårdagens klottrare är dagens bloggare. Den och många andra intressanta artiklar finns. Många med en grön vinkling som t.ex. om SCAs huvudkontor i Stockholm; Stockholm Waterfront som liksom huvudkontoret i USA, U.S. Green Building, eftersträvar maximal miljövänlighet. Det går också läsa om att användandet av bindor och blöjor ökar starkt i Kina, att ett normalstort träd räcker till att producera 942 st hundrasidiga böcker och mycket annat intressant.

Tidningen Shape ges ut fyra gånger per år och är främst riktad till analytiker och aktieägare. Det är alltid lika välkommet när den dimper ner i brevlådan.

SCAs kurs har sedan bokslutet gått från ca 113 kr till 101 kr. M.a.o. pressats en del. Utdelningen är f.n. 4 kr/aktie.

Vad tycker du om SCA?

2 kommentarer:

  1. Jag sitter själv också på en liten samling SCA aktier, tanken har slagit mig att öka. Men jag känner inte riktigt att jag har likvider värda att placera där för tillfället. Och jag har ingen större lust att vikta om.

    Ett välskött bolag med bra utdelning, och med hyfsat goda framtidsutsikter. Vi kommer i alla fall behöva gå på muggen ett bra tag framöver etc etc.

    /Vat69

    SvaraRadera
  2. Fint och stabilt bolag kommer köpa in mig där om kursen går ner mellan 80-100kr

    SvaraRadera