onsdag 16 februari 2022

Pinpoint

Vill man roa sig så här i rapporttider så finns en sida vid namn Pinpoint. Applikations-ideen bygger helt enkelt på att ta in estimat från användare på olika bolagsrapporter. När man lagt in sina egna estimat får man tillgång till andras. Så även vad snittet, pinpoint-snittet, ligger på estimaten.

Stundtals har jag loggat in och lagt något estimat. En del användare verkar dock vara riktigt frekventa besökare och det haglar ut estimat från dem. Så det finns troligen alla de sorter på sidan.

Hela iden är dock att bygga på "wisdom of the crowd", eller på ren svensk, massans visdom. Att en grupp människor är mer rationella och mer vetande än den enskilde. Man kan säga att konceptet med Wikipedia, Quora, vadslagnins-odds m.m. bygger på denna princip. Enligt Pinpoint själva så lämnar alla dess användare som snitt ofta bättre estimat än experterna, aktieanalytikerna, själva.

Vill man fördjupa sig så rekommenderas författaren James Surowiecki.

Hur som helst. Så här kan det se ut. Nedan estimaten för Q4 i populära Evolution Gaming.

 

Där den röda "ruter" är mitt estimat innan rapport. De gröna cirklarna är alla användares estimat och den mörka "ruter" det aktuella utfallet. Diffust syns också snitt-estimatet som ett plus. Nära det aktuella utfallet.

I morgon kommer det mindre populära AQ Group rapportera. Att det är mindre populärt syns på den färre mängd gröna cirklar. Då kan det se ut så här.

 


Röda "ruter" är mitt estimat. Plus-tecknet snitt-estimaten. Med med estimat är också bloggaren och twittraren "ValueTeddy". Rek på att följa denne bloggare/twittrare! Som sagt. Först när man lagt sina egna estimat kan man se andras. Det här blir m.a.o. en sneak-peak för icke användare.

Så, sådant här kan man roa sig med på en onsdags-kväll. 

Nyttjar du Pinpoint?



3 kommentarer:

  1. Använder också tjänsten, bra att kunna se konsensus för sina aktier

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är kul att se vad alla tycker och tänker. Bra också att man måste tycka till själv först innan man kan se andras. :)

      Radera
  2. Kul! Säg till om du gör så så följer jag dig gärna. :)

    SvaraRadera