tisdag 18 januari 2022

Ser fram emot rapporter och kvällslektyr

Tror OMX är ned ca 5-6 % sedan toppen lite tidigare i år. Om jag skulle referera till ”tomterallyt” så är väl OMXS30 nu utraderat och tillbaka på +/- 0.

Säger i och för sig inte mycket om enskilda bolag. En del rör sig mer en del mindre. Min egen portföj har naturligtvis också gått ned men där agerar Berkshire Hathaway motvikt i nuläget. Upp ca 7 % från årsskiftet. Så här kan man ju hålla på och kika på procentenheter upp eller ned hit eller dit, men är det produktivt?

Nej, det är det ju inte. En bättre observation är att en del bolag blivit lite mer aptitliga nu än de var för ett tag sedan.

Castellum är ett sådant exempel. Ca 16-17 gånger förvaltningsresultatet beroende på hur man räknar är inget fynd men ändock acceptabelt.

Addlife har äntligen kommit ned lite från stratosfären. På min servett så handlas den nu till gånger 30 av estimerad vinst. Samma där. Inget fynd som förr, men det är välskött.  Ser hellre Addlife på lägre kurs än högre. I alla fall så länge jag önskar köpa fler aktier.

AQ Group behöver jag inte skriva mer om.

Instalco sålde jag ju av en del i samband med Q3-rapporten. Som jag skrev då så en uppdragsanalys värderades bolaget då till ca 540 kr/aktien. Jag fattar inte hur man räknade, men jag har ej heller utbildning i det där gebitet. Med lite tur kanske även detta bolag når mer attraktiva nivåer.

Annars så är det väl bara att göra som alla andra. Invänta lite rapporter för att se hur allt utvecklat sig. Torsdag och fredag börjar det väl komma in några intressanta sedan så lär väl en strid ström strömma in veckorna framöver.

Hittills ser jag inte annat än att nuvarande smärre volalitet är samma ”brus” vi sett så många gånger förut. Olika bolags kurser har rört sig lite olika, men som helhet har väl börsen sedan i somras varit ganska sidledes gående. Med smärre hopp upp och ner.

Nu ser vi fram mot lite rapporter och kvällslektyr.

Någon speciell bolagsrapport du ser fram emot?

2 kommentarer:

 1. Handelsbanken och vad de tänker dela ut, samt Resurs. Förhoppningsvis vänder det lite nu, ny vd och allt.
  Intrum blir också intressant, jag tror att de kan överraska positivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir intressant att se vad bankerna delar ut nu framöver. :)

   Radera