söndag 6 februari 2011

Warren Buffets skrivbord

Nedan ser ni en bild av Warren Buffets skrivbord.


Warren Bufet sägs varken ha dator eller mobiltelefon, vilket synes vara fallet om man tittar på hans skrivbord.

Det är inte krom och stål som gäller i inredningen, utan trä, ett mer organiskt, levande material.

Jag har också sett ett TV-inslag en gång från hans kontor. Jag minns att kontoret förutom det ovan sedda också var möblerat med en hörna med en soffa och en eller två fåtöljer samt soffbord, även de i brun-röd aktig, varm nyans (i den riktning stolarna ovan är riktade mot).

Därtill syntes också en bokhylla, full med böcker och på väggarna en ansenlig samling av tavlor och inramade foton, kort et.c. Det var dock inga dyra Monet, eller någon annan typ av konsttavlor. Nej, motiven och korten var hämtade från de egna företagen och hade även kopplingar till Warren Buffets filosofi så som baseball-motiv (Buffet är ett baseball fan, men minns även Buffets jämförelse kring investeringar och baseball). Det kan tänkas också att ett och annat visdomsord satt inramat också men jag är inte säker.


Frånvaron av dator kan ses som att han har inget intresse av att vara konstant uppdaterad på kursrörelserna eller sitter redo för att agera på minuten efter att ha läst en publicerad bokslutskommunike. Antagligen ser Buffet detta bara som onödigt "brus". Är det läge att agera så är omständigheterna sådana att det finns alltid tid till det.

För mig så "lyser" inte kontoret heller av effektivitet (så som en del s.k. moderna kontor ska ge sken av) utan inbjuder till reflektion och eftertanke. Det inbjuder till att ta stunder där man kan sitta själv och läsa och/eller fundera samtidigt som det finns plats för flera att sitta ned och diskutera.

Mängden tavlor, fotografier och kort förmedlar också att det finns saker man ständigt behöver bli påmind om, dag efter dag.

Kanske fotografiet ovan kan påminna om någonting essentielt då det gäller investeringar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar