lördag 12 februari 2011

Mina två största innehav

Förra året utgjordes mina största innehav av Svolder och Fortum.

Svolder är listat på smallcap och är ett investmentbolag som sysslar med värdeinvestering och stockpicking dvs deras ide om goda investeringar är att hitta medelstora till mindre undervärderade bolag. De har också som policy att dela ut 5% av sitt substansvärde. Istället för att jag ska lägga timmar och dagar på att leta efter undervärderade bolag så gör Svolder detta "åt mig" kan man säga.

Det finländska Fortum tror jag inte behöver en närmare presentation. Stor, stabil utdelare.

Jag har varit ganska aktiv så här i början av året. Vilket bl.a. lett till att jag idag har två andra innehav i toppen. Jag har sålt, skalat och möblerat om här och där för att kunna öka i dem.

Mina två största innehav nu är Kinnevik och H&M.

Kinnevik var iofs mitt fjärde största innehav tidigare så ökningen har inte varit jättemarkant där då jag av tradition har ganska jämt viktade innehav. Deras underliggande innehav har utvecklats bra och vare sig Kinnevik väljer att dela ut mycket eller förvalta inkomna medel själva så har jag fullt förtroende för att Kinnevik har framtiden för sig.

H&M där andra aktier, likvider och en del fonder har fått ge vika för att göra denna omviktning.

Vilka är dina två största innehav?

10 kommentarer:

 1. Mina 2 största innehav är HM & Ratos.. Funderar på att sälja av ABB, axfood och volvo o lägga in mer i kinnevik som just nu är min minsta post.
  Gör jag det så har jag ungefär 20% var av min portfölj sen ca. 10% vardera i avanza zero, black pearl och räntesparande på hoist/ sparkontoplus.

  SvaraRadera
 2. Björn Borg och Starbreeze är mina två största för tillfället. Starbreeze är dock på hyfsat kort sikt och jag har sneglat lite på Kinnevik. Ett investmentbolag känns som en bra idé.

  SvaraRadera
 3. HM och Kinnevik. Liten portfölj dock som är under uppbyggnad.

  SvaraRadera
 4. Mina största innehav ändras ganska så ofta. Men just nu är det:

  Avega Group och Kungsleden

  SvaraRadera
 5. Mina två största innehav är BlackPearl och ABB där BlackPearl har utvecklats mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat tro. Tanken var aldrig att en s.k. chanspost skulle utgöra såpass stor del av portföljen men så har det blivit. Kanske borde man sälja av en del runt rapporten men det är så himla svårt med vinsthemtagningar när man inte har någon fast strategi!
  Har sedan årsskiftet ökat i H&M med dryga 50% och tänkte öka med ytterligare 50% om kursen bara kunde sjunka lite till. Ser detta som ett bra tillfälle att öka i ett bolag utöver det vanliga. Så länge inget fundamentalt förändras till det sämre planerar jag att behålla mina H&M livet ut.

  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 6. HM
  Kinnevik
  Johnson & Johnson

  är mina största innehav.

  SvaraRadera
 7. Astra och H&M är mina största. Funderar på att köpa in mig i Kinnevik. Lite sugen på Sweco nu också

  SvaraRadera
 8. Industrivärden, Swedbank, Kinnevik. Där har du topp 3.

  SvaraRadera
 9. Tack för det starka gensvaret! Jag ser att jag delar innehav med många andra.

  SvaraRadera