torsdag 10 februari 2011

Speldjävulen

Jag har under veckans lopp gjort en chansning i min spekulationsportfölj (jag har som kanske bekant en mindre del till spekulation som jag "förvaltar" på andra premisser än mina utdelningsaktier).

Jag har sålt av mina Archelon aktier. Det blev en drygt 100%-ig förtjänst som jag naturligtvis är glad för. Jag tror fortfarande på en högre kurs men min chansning består i att det kommer råda lite "stiltje" i kursutvecklingen under sen-vintern och våren. När vi närmar oss notering av NIO kommer det sätta fart igen.

Så vilken tuva hoppade jag till med de lösgjorda kapitalet?

G5 Entertainment. Jag placerade summan i detta bolag som jag redan haft en fantastisk resa med under förra året. Vi närmar oss rapport och nya prognoser för 2011. Min chansning består mao i att vi kommer få se en positiv utveckling under de närmsta månaderna här.

En chansning som kan slå ordentligt fel. I sinom tid får vi se om ego och portfölj växt eller blivit stukat.


3 kommentarer:

 1. sitter själv med en del G5, men har börjat fundera lite..
  Hur länge kan företaget finnas? Inom 2 år kanske ingen spelar spel på iphone längre.. Marknaden förändras oerhört snabbt och ganska svårt att veta vad som komma skall

  SvaraRadera
 2. Utvecklar dom bara till Iphone eller jobbar dom med Android också?

  Jag personligen tror att Nokia kommer gå över till android väldigt väldigt snart om man tolkar VD`ns utspel häromdagen rätt. Android eller Windows7.

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna. De utvecklar spel till fler plattformar. Själva grundspelen görs först i och till PC. Sedan konverteras dem till andra plattformar. Att Iphone står i fokus beror på att det "är på modet nu".

  Min oro består inte i vilken plattform som kommer sälja bäst i framtiden. De kommer alla vilja ha spel. Därtill tror jag att antalet "spelare" är i ökande trend dvs marknaden växer i stort sett oavsett konjunkturläge.

  Risken är större för att bolaget självt misslyckas med att lansera populära spel och tappar försäljning på det sättet. Att de fortsätter att lyckas är en lednings- och spelutvecklingsfråga dvs det handlar om att jag har förtroende för dem, för detta går egentligen inte räkna på.

  Andra risker är t.ex. att bolaget är litet. Får de problem med byråkratin i Ukraina kan det få stora effekter. Fler "skräck-scenarion" finns så utan risk är det inte.

  Hur länge bolaget kan finnas vet jag ej. Ett uppköp är antagligen inte omöjligt i sinom tid. Jag har netto-köpt mer i H&M än i G5 kan jag också säga så det får rätt proportioner.

  SvaraRadera