måndag 7 februari 2011

Europafonder

Här är en sammanställning över Europafonder som kostar max 0,5% i förvaltning samt ej har köp- eller säljavgifter. Ratingen är Morningstars.

Handelsbanken Europafond Index - Europafond Index är en indexfond vars mål är att så nära som möjligt följa avkastningen av Morgan Stanley Capital International Pan Europe Index, som består av drygt 200 stora bolag.
Avgift 0,4%
Rating 3


Swedbank Robur Indexfond Europa - Fonden är en indexfond som följer utvecklingen hos det europeiska börsindexet Dow Jones Stoxx 50 (DJ Stoxx 50).

Avgift 0,4%
Rating 3SEB Europa Indexfond - Lux ack (index) - Fonden placerar i europeiska aktier och aktierelaterade värdepapper.


Avgift 0,4%
Rating 2


Länsförsäkringar Europa Index - Fonden är en indexfond, vars medel placeras i syfte att efterbilda sammansättningen av MSCI Europa som är skapat för att återspegla de utvecklade aktiemarknaderna i Västeuropa. Indexet innehåller cirka 500 aktier fördelat på sexton länders aktie- marknader.

Avgift 0,5%
Rating -

2 kommentarer:

  1. tack för bloggandet...

    jag har tittat lite på den seb-fond som du nämner. kan du motivera köp av den idag när man ser den platta historiken och latget i europa just nu?

    /Daniel

    SvaraRadera
  2. Tack Daniel. Europa tror jag inte man ska vara rädd för om man tänker på lite längre sikt. Det kommer vara lite "guppigt", men månadssparar man och tänker sig inte behöva pengarna på ett par år tror jag man kan köpa till ganska bra värderingar nu. Dock är den fonden kanske inte min favoritfond. Lägsta möjliga avgift i kombination med högsta möjliga rating brukar vara det mest vinnande konceptet.

    SvaraRadera