söndag 3 april 2022

Rysslands invasion av Ukraina X

Vi är nu inne i april och tittar vi på den militära utvecklingen så har ukrainska styrkor lyckats befria vissa områden genom smärre motoffensiver. Främst norr om Kyiv. Den ryska offensiva förmågan verkar ha avtagit. Möjligtvis försöker Ryssland nu koncentrera sina styrkor till området kring Donetsk.

I de befriade områdena så möts man dock av fruktansvärda bilder. En brutalitet utan dess like. Det verkar som ryska trupper på vissa ställen gått från hus till hus och mördat alla män, bakbundna och torterade kroppar återfinns liggandes på marken. Plundringar och förstörelse präglar dessa områden. Avskyvärt. De som utför dessa dåd kan inte kallas soldater. De som leder och beordrar kan ej kallas officerare. Det är en hord. En hord av mördare och plundrare.


 

Denna hord kan inte få vinna. Det har redan fått hållas allt för länge.

På andra frontavsnitt så har det ej heller hänt mycket. Vissa begränsade framgångar från ukrainskt sida har noterats. Mariupol håller fortfarande ut. Även i söder rapporteras det om mord på civila och deportationer. Städer fortsätter terrorbombas. Kharkiv har dock undsatts vad det verkar och är nu inte längre omringat. Även i triangeln Kharkiv-Sumy-Poltava verkar man tryckt tillbaka de ryska trupperna mot gränsen.

4 mil från Kharkiv ligger Belgorod och det sägs att en helikopterattack förstört en oljedepå där. I så fall signalerar det att Ukraina har viss förmåga att slå in på ryskt område också efter att tryckt tillbaka ryska trupper mot gränsen.

I nuläget ser det inte ut som förhandlingar leder någonstans.

Hjälp till Ukraina och sanktioner i all ära, men det är dags att ytterligare sätta press och ge ökad hjälp.

Skänk ukrainarna S-300, MiG:en, pansafordonen, mer materiell m.m. Ge vad som kan ges. Den brutalitet och förakt som visas mot människoliv måste motas. Det har redan fått hålla på länge nog. Dock då det inte var i vårt närområde innan så sades det, tyvärr inte ifrån. Nu står vi här idag.

Stäng av olje- och gasimporten. Vi får ta smällen. Ställ om ekonomin i Europa. Inför ransonering om vi måste. Vi har haft det förr. Det bör också vara tämligen lätt att ta bort en rad skatter, punktskatter och moms på energi och drivmedel med om man vill underlätta det ekonomiskt för producenter och konsumenter. Få saker är ju mer beskattat.  Sluta hur som helst att göda den ryska ekonomin och den hord-liknande ryska militära apparaten.

Blockera all rysk fartygstrafik och banker. Finns ingen anledning att ha med dem att göra. Affärer kan inte göras med skurkar.

Det är nog nu.

 

För övrigt anser jag att Sverige ska gå med i NATO samt att gränsen för vad för vansinne ett demokratisk land, i Europa, 2022, ska få utstå för aggressioner är nådd. Det är val 2022 i Sverige. I år är det en fråga jag kommer börja sortera efter. Det är om man är för NATO-medlemskap eller svamlar om annat.

2 kommentarer:

  1. Mitt i allt detta sitt vår regering och vägrar både mer resurser till försvaret eller medlemskap i nato. Helt galet!
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prioriteringen var skattemedel ska gå till har en del att önska.

      Radera