torsdag 28 april 2022

Evolution Q1 2022

Evolutions intäkter ökade med 39 % och rörelseresultatet med 46 %. Rörelsemarginalen landade på smått otroliga 63,4 % (60,1). Den otroliga resan ser att fortsätta.

Omvandlat till EPS så landar man på rullande 12-månaders på 32,6 kr/aktie. Vi landar då på en värdering om ca PE 28. P/S 16.

Följande stycke från VD-ordet tycker jag sammanfattar bra.

"Efterfrågan på onlinekasino är fortsatt stark i hela världen. I Nordamerika fortsätter vi att expandera i alla våra studior, nästa nya studio kommer att ligga i Connecticut, med lansering under 2022. Tillväxten är fortsatt god i Asien, medan de mognare Europeiska marknaderna i allmänhet växer långsammare – några av dem på grund av regelförändringar som påverkar operatörerna. Vi ser emellertid tillväxtmöjligheter även i Europa. Även Latinamerika har god potential framöver och fortsätter att utvecklas, flera marknader där för diskussioner om reglering av marknaden för onlinespel.”

Det återköp av aktier som annonserades då kursen föll vid den s.k. blankarattacken är nu avslutad. Väl köpt av ledningen enligt mig. Sedan får man aldrig glömma det bolaget även pekar på.

”Utvecklingen av rättsläget för den typ av speltjänster som Evolution tillhandahåller är en central riskfaktor för koncernens framtida intjäningsförmåga.”

Kassan var nu på ca 440 milj eur. Trots att man har återköpt aktier för ca 200 milj eur. Det s.k. fria kassaflödet är enormt. Soliditeten på 82 %.

Det är bara att förundras, samt konstatera att läget nu liknar läget 2019. Var lika förundrad och imponerad då – bolaget – kontra värderingen, samt tryckte då på köpknappen för första gången.

Trots, i min värld, redan relativa stora position i detta bolag så ligger det väldigt nära till att öka än mer. Siffrorna är för bra för något annat. Får kanske låta annat stilla sig istället.

 


 

För övrigt anser jag att Sverige ska gå med i NATO samt att gränsen för vad för vansinne ett demokratisk land, i Europa, 2022, ska få utstå för aggressioner är nådd. Det är val 2022 i Sverige. Själv är jag inte partibunden utan har röstat olika under olika år beroende på vad för frågor jag tyckt varit viktigast. I år är det en fråga jag kommer börja sortera efter. Det är om man är för NATO-medlemskap eller svamlar om annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar