lördag 5 december 2020

Patreon - Ett sätt att stötta bloggen eller andra kreatörer

Läsare som varit med ett tag vet att jag möjligtvis kan vara ”tråkig” på vissa sätt. Jag skriver ju inte många köp-rek på bolag på smålistorna, flashar för att BOOMBOOM snart ska ske eller har jättemycket fokus på exotiska bolag i Laos.

Men  förhoppningsvis tillför bloggen från andra aspekter som är minst lika viktiga och förhoppningsvis är jag inte så  tråkig att jag inte provar nya saker.Har i alla fall provat lite olika koncept så som Youtube-klipp, nyhetsbrev, blogga på andra plattformar m.m. m.m.

En viss annonsvisningar sker ju på bloggen och även om det inte egentligen är många kronor så är det ju framförallt egot som stryks lite medhårs när man får ”uppskattning”. Blir som ett litet kvitto på att det man skriver läses och förhoppningsvis skapar någon form av känsla (om det så är inspiration eller vilja att göra tvärt emot).

Nu har jag tänkt att testa en form av tjänst som liknar frivillig betald prenumeration.

Prenumeration via Patreon.

Bloggen, liksom nyhetsbrevet, är naturligtvis som alltid helt fritt att läsa. Liksom att kommentera och delge vad man tycker. Om det är så här på bloggen eller på Youtube-kanalen.

Men,via Patreon kan man teckna en frivillig månadsprenumeration. Bara för att man vill stödja kreatören. Prenumerationen kan hålla på så länge, eller avslutas, när man vill.

Beloppet för visad uppskattning motsvarar en kopp kaffe alternativt större fika på stan beroende på vilken nivå man vill lägga sig på. Dras den 1:e i varje månad så ingenting man betalar vid någon ”check out”.

Den enda info som kreatören ser om de som stöttar är mailadressen samt det profilnamn man väljer då man väljer att sponsra på detta vis.

Tyckte att konceptet lät intressant och har beslutat mig för att pröva för att se vad det kan tänkas bli för respons. Klicka gärna in och kika. Har du inget utbyte av just denna bloggen kanske det finns något annat som du tycker är värt att stötta.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar