måndag 25 juli 2022

Evolution Q2 2022

Evolutions intäkter ökade med 34 % och rörelseresultatet med 38 %. Rörelsemarginalen landade på 62,4 % (60,7).

Rullande 12-månaders EPS ligger f.n. på 35,40 kr. D.v.s nästan 3 kronor mer bara för QoQ. Med den höjda vinsten, men i princip stillastående kurs, landar värderingen idag på PE 27. P/S 16.

Man fortsätter bygga nya studios. Öppnandet av studios under Q2 i Spanien och Armenien samt live spel i West Virginia. Någon direkt marginalpress verkar inte vara i sikte. Även om man lyfter fram.

”Vår snabba expansion påverkas av den nuvarande kostnadsinflationen, särskilt inom kategorier som energi, logistik, halvledarprodukter och löner.”

Tillväxten har kommit ned från de skyhöga nivåerna men är fortfarande väldigt, väldigt god.

” I betraktande av utvecklingen i geografiska regioner ser vi att de största trenderna håller i sig och att efterfrågan på onlinekasino fortsätter att öka globalt. Regionerna Asien och Övriga växer fint även om takten var något lägre under kvartalet jämfört med tidigare i år.”

Nedan en intäktsfördelning där det framgår att Asien och Nordamerika är där tillväxten sker.


 

Kassan f.n. på ca 290 miljoner eur (200). Vi har då både haft utdelningar som återköpsprogram. En soliditet på 82 %. Ett monster till bolag. Jag äger hellre än spelar. Vad ska man tro om den närmsta framtiden? Alltid svårt, men tror det kan vara konservativt räknat om man tänker EPS 40 kr, 2022. EPS 50 kr, 2023. Vi får helt enkelt se. Fundamentalt verkar bolaget än så länge leverera så inte så mycket att göra eller säga. Det är bara att föra till noteringarna att jag är nöjd. Även här har jag tagit tillfällen i akt och småökat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar