onsdag 18 januari 2012

Proinvestor

Proinvestor är en s.k. aktie-community där man kan träffa likasinnade samt även lägga upp en egen fiktiv portfölj baserad på S30 och/eller 20 st amerikanska aktier (Apple, Google, Morgan Stanley m.fl.).

Det går delta i aktietävlingar, medverka i diskussionsgrupper, läsa och ge aktierekommendationer och mycket annat.


En av eldsjälarna bakom Proinvestor är aktie-tradern Andreas Rasmussen (alias Gekko på Proinvestors forum), tillika VD för Proinvestor Sweden. Andreas fokuserar mest på handel i nordiska small-caps och det finns bl.a. en intervju med Andreas i danska Ekstra Bladet från 2010, Tjener 15.000 kr. om ugen på aktier

Det är gratis att vara medlem på Proinvestor, men man kan också köpa till vissa tjänster om man så vill.

Låter det intressant så ta gärna en titt in till Proinvestor.

3 kommentarer:

 1. hejsan,

  Köpte axfood när du rekomenderade det för cirkus 213 kronor. Nu är det uppe i runt 250, kan bara beklaga att jag inte köpte mer. Men men är glad för det jag har.

  SEB och carnegie har ju nyligen ändrat sina rekomendationer från behåll til sälj, hur ser du på detta?

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Själv har jag inte för avsikt att i nuläget sälja Axfood. Visserligen tänker jag inte köpa till nuvarande kurs heller, men sjunker den framöver till nivåerna som du nämnde så ökar jag antagligen igen.

  Mitt syfte med Axfood är inte att göra kursvinst, utan att få en hygglig, trygg, direktavkastning genom vårt och torrt. Har man några dylika innehav så anser jag de utgör en bra bas i portföljen.

  I teorin tjänar man visserligen mer om man kan gå ur och in i en aktie vid rätt tillfällen, men teori och praktik är ju sällan samma sak.

  SvaraRadera
 3. Trevligt!

  Har sätt att Proinvestor verkar tycka om Starbrez aktien väldigt mycket ;)

  SvaraRadera