tisdag 4 augusti 2020

Tips på bloggares aktieanalyser

För några år sedan började jag sammanställa olika bloggares genomgångar av diverse bolag. Det spänner sig från 2009 med skribenter så som 4020 fram till för ett tag sedan då "projektet" hamnade i träda.

Bolagsanalyserna hittar ni här - Analyser i bokstavsordning

Jag återupplivar gärna projektet och fortsätter sammanställa, men jag skulle behöva lite hjälp med tips på läsvärda bolagsanalyser.Tipsa och länka gärna så kan jag infoga dem i sammanställningen.

5 kommentarer:

 1. Tycker Kronan till miljonen resonerar bra kring Hufvudstaden. Köper själv i bolaget.

  Mvh Lars

  SvaraRadera
 2. Kronans till miljonens resonemang bygger på att fastighetsbeståndet handlas till substansrabatt. Att multipeln på fjolårets förvaltningsresultat är 20 nämns ej. Inte heller risken med förändrade köpbeteenden och omställning till distansarbete i ökad omfattning.

  Däremot tycker jag Defensivens analys av BRK var bra! Ser dock att du redan lagt till den.

  SvaraRadera
 3. Anonym,

  Håller med om att Defensivens BRK analys är bra. När det gäller Hufvudstaden är kombinationen kontor affärslokaler inget marknaden gillar just nu. Bolaget representerar dock något unikt. Ingen kan skaffa sig ett sådant husbestånd. Läget kan normaliseras. Högre uppsida än nedsida med andra ord.

  Mvh Lars

  SvaraRadera
 4. Tack för tips och kommentarer. Angående t.ex. Hufvudstaden. Beror ju lite vad man är ute efter. Hufvudstaden och Fabege är lågt belånade, fina fastigheter och har låga avkastningskrav på sina fastigheter men det blir höga förvaltningsresultat-multiplar. I andra änden, Diös, med mycket högre belåning, höga avkastningskrav som det blir ute i landet men fås till en låg förvaltningsresultat-multipel. Min ansats till det hela, när jag såg fastighetsaktierna komma ner under "kraschen", var att köpa en "korg" av diverse. Där ibland Hufvudstaden. Oroar mig inte för fastigheterna då det gäller Hufvudstaden utan mer i så fall att Lundberg ska passa på att ta bolaget från börsen nu och inte behöva betala mig och andra så mycket för det.

  SvaraRadera
 5. Spartacus,

  A point well taken:-)Skulle Lundberg köpa ut bolaget blir det inget sockrat bud. Den mannen håller i pengarna. Rent siffermässigt blir Hufvudstaden ingen kursraket.

  Mvh Lars

  SvaraRadera