måndag 11 april 2011

Ibland ska man ha tur

Som ett av mina spekulationsmässiga tilltag köpte jag för drygt ett år sedan en post i BioPhausia. Bolaget hade inga sunda finanser eller lockande framtidsprospekt direkt men var väldigt impopulärt. Ett s.k. turn-around case. VD byte var på gång (runt Augusti om jag minns rätt).

I bolaget har man sedan VD bytet gjort en del strukturella förändringar bl.a. med stora nedskrivningar som följd. Kursen har dock sakta makat sig uppåt för att inte allt för länge sedan passera kronan.

Idag kom dock en än positivare överraskning. Medivir lägger bud på bolaget motsvarande 1,65 kr aktien. Vilket resulterade i att kursen sköt upp ca 36% idag.

Jag är inte den som är den utan jag tackade och tog emot och sålde (inte riktigt på dagshögsta, men man kan inte få allt).

Anledningen till min snabba försäljning är dels att jag har ett långsiktigt mål att minska min exponering mot "spekulation" samt att jag egentligen inte har tid och intresse just nu att sätta mig in i Medivir och dess verksamhet, så en snabb exit verkar det bästa.

Som sagt, ibland ska man ha tur.

3 kommentarer:

 1. Bara att gratulera ;)

  SvaraRadera
 2. Håller med ibland är det skönt med turen på sin sida :). Jag borde sälja av mitt innehav i Biotec Pharmacon efter +40% också. Men inte göra riktigt än, kommer snart en liten "analys" om varför ;)

  SvaraRadera
 3. Tackar. :)

  Jag ska hålla utkik efter den. :)

  SvaraRadera