torsdag 22 juli 2021

Evolution Q2 2021

Rapporten visade på en omsättningsökning på 100 % och ett rörelseresultat som ökade med 110 %. Det vill säga, det är fortfarande en ångvält som väller fram med nu 60,7 % i rörelsemarginal. Där i, liksom i förra rapporten, ligger naturligtvis även av förvärvet av NetEnt som gjordes i slutet av förra året. Det intressanta förra rapporten var att det bidrog så snabbt med synergier. Nu framöver kommer även nyförvärvade BTG vara med. Det har dock klart mindre påverkan.

I VD orden skrivs en hel del om fortsatt produktutveckling och lansering av nya spel för att hela tiden försöka ligga i framkant. Det skrivs också om fortsatt hög efterfrågan och behov av nya investeringar i både gamla som nya studios så framtidsoptimismen är helt klart fortsatt där.

Procentuellt är det fortsatt Asien och Amerika som växer mest och det lär väl fortsatt vara det framöver. Nordamerika står nu för ca 10 % av intäkterna. Lilla Norden står för 6 % så man ser ju tillväxtspotentialen även om man kan tycka Evolution redan växt monstruöst.

Man är nyfiken vart det ska sluta. Värderingen har kommit upp det senaste. Borta är nu den tid då du kunde köpa denna vinstdubblare för PE 35-40. Idag handlas Evolution för PE 65 på 12-månaders rullande.

Det följer samma multipel-mönster som andra ”darlings” på t.ex. OMX30 uppvisar. Har man tillväxt och anses som välskött så kostar det därefter t.ex. Atlas Copco PE 36, Alfa Laval PE 39, Hexagon PE 51 och Sinch PE 217. Det vill säga det ”gamla” 20 är nu 40...

 


Kollar man framåt så är min bedömning att Evolution handlas på ett forward 1 års PE på ca 40 då min bedömning är att bolaget kan ha nått EPS 35 då och om 2 år att Evolution presterar en då rullande EPS på ca 50. Det är dock det som är det luriga i en sådan här marknad där man får betala ”dyrt” för fina tillväxtsbolag. Om de fortsätter vara det så inga problem, men om de av någon anledning överskattats så kan det bli kostsamt. Oförutsedda saker kan alltid hända. Så man ska inte blint betala dessa multiplar utan ska man göra det måste man ha en fast tilltro till dess tillväxt.

Hur som helst. Jag är fortsatt positiv till Evolution och att de troligtvis kommer ha medvind i seglen ett tag till hur galet det än låter i dessa crazy times.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar