fredag 3 maj 2013

Fortsatt positiv till Nolato

Nolato som köptes i höstas har ej gjort mig besviken. Tvärtom. Affärsrörelsen har utvecklats i en klar positiv riktning. Senaste kvartalsrapporten återfinns här: Nolato Q1 2013

Alla tre affärsområden har utvecklats och omsättningen för hela koncernen steg med 50% i jämförelse med förra årets första kvartal.Vinsten blev 3,23 kr/aktie (1,41). Mycket tack vare att telekomsegmentet repat sig med bravur.

Vinsten som 12 månaders rullande ligger nu på 9,50 kr/aktie. Kassan motsvarar ca 9 kr/aktie och 6 kr av dem kommer delas ut nu i dagarna som kommer. X-dagen är redan passerad.

Kursen just nu är ca 111 kr vilket motsvarar ett PE TTM på 11,7 och en direktavkastning på 5,4%.

Det är naturligtvis svårt att sia om framtiden, men överlag är jag ännu mer positiv till bolaget som sådant nu än för ett tag sedan. Analysen finns här: Analys av Nolato

Såvitt jag kan bedöma så gör bolaget mycket rätt. Bara en sådan sak att man ser till att dela ut allt överflödigt kapital visar på respekt för ägarna och deras intressen. Man lyckas höja marginaler på en något osäker marknad (industrial) samt lyckats få in många nya ordrar i det segment (telekom) som blev lidande utav Nokias tillbakagång. Det tredje segmentet (medical) ser också fortsatt stabilt ut.

Sammantaget gör den senaste tidens utveckling, samt kanske framförallt att jag känner mig säkrare på bolaget som sådant efter en tids innehav, att jag höjer den "riktkurs" jag har för bolaget.

2 kommentarer:

  1. Svolder kan Nolato bra och ar fjarde storsta agare. I senaste rapporten ar det Sovelders storsta innehav i portfoljen med 14.4% av substansen. Efter att ha haft Beijer Alma som storsta innehav under manga ar har nu Nolato overtagit den rollen i Svolder (aven om Beijer Alma fortfarande ar betydande). Las garna Svolders kommentarer om Nolato i deras rapporter pa hemsidan. Svolder har enligt min mening bra och tydlig information om sina innehav.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Ska göra så. :)

      Radera