fredag 24 februari 2012

Sålt G5 Entertainment

Jag nämnde tidigare att jag sålt av en del G5 Entertainment. Efter att ha läst bokslutsrapporten som kom idag så sålde jag ytterligare en del. Således är nu mitt G5 Entertainment innehav halverat från vad det var tidigare. Klokt eller ej? Det får framtiden utvisa. Det känns i alla fall bra att realisera en del av vinsten samt sänka "risken" i portföljen som helhet samtidigt som andelen likvider byggs upp. Till nuvarande värdering och situation är i alla fall inte jag beredd att köpa mer aktier i bolaget. Jag är som sagt beredd att behålla en del, men sänker gärna exponeringen.

Tittar vi i bolagets bokslut så ser man att vinsten per aktie för 2011 hamnade på 1,72 kr/aktie. Prognosen för helåret 2012, som ledningen ger, ligger på 3,20 kr/aktie. Tittar vi på balansräkningen så är den fortfarande stark. Kassan är välfylld p.g.a. nyemissionen man gjorde då Traction köpte in sig som delägare och andelen skulder minimal. Visserligen utgör "mjuka" faktorer huvuddelen av det egna kapitalet, men konstigt vore annat i ett bolag som utvecklar mobilspel.

Tittar vi närmare på kassaflödet så syns det att i stort sett allt man fått in gått till att bekosta utvecklingen av nya spel. 1,80 kr/aktie var kassaflödet från verksamheten 2011. Spel som förhoppningsvis blir storsäljare framöver. Man räknar med en rörelsevinst på ca 30 miljoner kr 2012 att jämföra med 2011 då rörelseresultatet var 17 miljoner kr.

Jag är osäker på hur jag ska bedöma framtiden härifrån för bolaget. Nu anser jag värderingen vara varken dyr eller billig därav mitt beslut att sälja av en del. När en aktie går att köpa på P/E 10 baserad på förmodad vinst brukar det i regel vara ett bra köp om man sätter stor tillförlitlighet till prognosen samt om det finns andra faktorer som gör bolaget till ett bra köp. Jag kan tänka mig betala mycket högre multiplar också, beroende på bolag, bransch m.m. men jag blir osäker när P/E är 14 på prognostiserad vinst samt då det är i ett bolag och bransch jag känner större osäkerhet kring.

Hur som helst. Jag sitter nu med drygt 10% av portföljen i likvider. Frågan är om jag ska flytta ut en del till sparkontot nu eller kommer det komma bra lägen för köp snart tror du?

5 kommentarer:

 1. Sitter själv 80% likvid. ECB pumpar in pengar i systemet och börsen går upp, men hur länge? Så fort pengarna slutar strömma till går det antagligen fort utför. Tveksam om jag hinner ur i tid.
  Stefan

  SvaraRadera
 2. Väntar själv på bättre köplägen. Vill se ned minst 10-15% innan jag tömmer likviden.

  SvaraRadera
 3. Klokt att sälja G5 om du vill minska risken. 10% kontanter är inte fel, sen tror jag kanske inte kurserna brukar gå ned så mycket innan utdelningstiderna, men man vet aldrig.

  SvaraRadera
 4. Noterar att G5 nu har kommit ned under p/e 10 igen. Köpvärt? Den senaste rapporten var visserligen något svar på rörelsemarginalen, men med en fin top-line-tillväxt

  SvaraRadera
  Svar
  1. För egen del slits jag mellan att det är lockande med G5 till nuvarande värdering till att jag strävar åt att inte ha innehav av mer spekulativ karaktär.

   Radera