onsdag 26 december 2012

Sponsrad video - Hyundai

Det koreanska ordet "hyundai" har grundbetydelsen "modern" eller "modernitet" och visst kan man påstå att hyundai blivit allt mer på "modet". Från att från början varit en liten byggfirma har varumärket Hyundai växt till att omfatta en mängd olika branscher och produkter, skeppsbyggnationer, kemikalieindustrier, elektronik, finanser, biltillverkning m.m. För den vanlige konsumenten i Sverige så är det också antagligen just bilar man främst kommer att tänka på när man hör Hyundai.

De tillverkas idag av Hyundai Motor Company. För drygt ett decennium togs beslutet att bryta upp det då väldiga bolaget på fem självständiga enheter varav Hyundai Motor Company blev det ena. Hyundai äger också 49,2% av Kia Motors och det sydkoreanska konglomeratet är Asiens näst största biltillverkare näst efter Toyota. Med en omsättning på nästan 60 miljarder usd så är man också värdens fjärde största biltillverkare.

Tillsammans med Samsung och LG så är Hyundai Motor en av de tre stora sydkoreanska konglomeraten. Alla tre återfinns också i Skagen Fonders portföljer som länge haft en förkärlek till dessa tre sydkoreanska bolag. Hyundai Motor är i skrivande stund t.ex. Skagen Kon-Tikis näst största innehav (6,2%), näst efter Samsung.

Nedan en video om Hyundais nyaste Santa Fe-modell.  Lever den upp till ordet "hyundai" mån tro?


 Läs mer om Hyundai Santa Fe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar