lördag 13 februari 2021

Bokslutsrapport 2020 Evolution Gaming

Som jag tidigare skrivit så upplevde jag mig själv som sen in som ägare av Evolution. Det dröjde till 2019 tills jag tryckte på köpknappen. Trots en redan fantastisk utveckling så såg det dock ut som om bolaget skulle kunna fortsätta leverera fantastiska vinster.

Vid min senaste rapportnotering, Q3 2020, så hade utvecklingen fortsatt vara exceptionell. Hur kan det fortsätta kan man undra? Men det gör det bevisligen.

Q4 och bokslutsrapporten fortsätter visa på en fantastisk utveckling för bolaget.

Oro fanns för ett tag sedan för hur regleringen skulle slå i Tyskland, men som det mesta i detta bolag så är det mycket ”brus”. Bättre bara låta siffrorna tala.

För Q4 ökade intäkterna med 68 %. Rörelseresultatet med 74 %. 74 % kan låta magiskt men då är det en relativ låg ökning för Evolution p.g.a. tagna kostnader. Låt de siffrorna sjunka in.

Är det ett enstaka turn around kvartal vi pratar om? Nej så här ser det ut kvartal efter kvartal för bolaget.

För 2020 så blev siffrorna 53 % i ökade intäkter och 90 % ökat rörelsresultat. Det är skalfördelar ”in action”. På de senaste 6 kvartalsrapporterna har bolaget snittat 51 % i omsättningstillväxt och 88 % i rörelseresultatstillväxt.

Den stora frågan är hur länge bolaget kan fortsätta växa med den här takten? Till synes ett bra tag till än. Det finns hur många riktkurser och annat som helst att ta del utav där ute kring Evolution för den intresserade. Uppmanar dock folk att ta fram sitt eget papper/excel-ark och göra en grov uppskattning själva.  Min modell bygger på en lite försiktigare vinsttillväxt (70 %) än historiskt bevisad vilket gör att aktien tangerar köpvärd när de där med mellanrum kommande ”dipparna” kommer.

Det hela hänger naturligtvis på att marknaden kan fortsätta växa, men det verkar än så länge vara fallet. Tillika att det inte uppkommer någon risk för kraftigt ökad beskattning. Politisk risk är svårförutsägbar och politiker vill gärna ändra spelregler lite när som. Det man ibland tror vore omöjligt kan sedan visa sig möjligt. Utesluter ingenting här.

Hur som helst. Spanar man en bit in i framtiden så skulle 70 % fortsatt vinsttillväxt de närmsta två åren leda till ett forward PE2022 på just 22. 

Balansräkningen kanske någon undrar. De täljer guld och lägger på hög trots rejäla utdelningshöjningar.

 


Utvecklingen för aktien 2019,2020 och nu så här de första veckorna under 2021 har gjort att Evolution nu gått om sedan länge ägda Investor i portföljstorlek!.Det har gått oerhört fort och jag tycker det visar på att det inte alls är onödigt att ”doppa tårna” med mindre positioner i nya innehav för att sedan öka när man tycker de bevisar sig. För bevisligen så kan det bli enorm uppsida även utifrån det. 

Några tankar om Evolution Gaming?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar