fredag 16 mars 2012

Stora aktie- och fonddagen Jönköping 2012

Aktiespararna är en intresseorganisation som bl.a. tillhandahåller olika events, företagspresentationer, medlemsubildningar m.m.

En sådan större sammankomst är de återkommande aktie- och fonddagarna. Föredömligt så brukar man också videofilma och lägga ut dessa sammankomster på webben för beskådan, så att alla som är intresserade men ej kunnat delta ska ha en chans att få tillgodogöra sig vad som behandlats.

Inspelningen hittar ni på Aktiespararnas Webb-TV: Stora aktie- och fonddagen Jönköping 2012


På träffen intervjuades bl.a. Lennart "Aktiestinsen" Israelsson. Född 1916 köpte han sina första aktier 1946 för 600 kr, för att 2009 ha sett sin portfölj växa till ett värde av ca 100 milj kr. De som är intresserade av aktier har antagligen inte undgått att höra talas om "Aktiestinsen".

Vidare var det ett antal företagspresentationer.

Boule Diagnostics, vars kärnverksamheten utgörs av avancerade system inom bloddiagnostik och innefattar såväl instrument som förbrukningsartiklar till dessa.

PledPharma, läkemedelsföretag med två projekt i "pipen".

Hansa Medical, läkemedelsföretag som fokuserar på inflammatoriska sjukdomar och som har tre projekt på gång.

Medfield Diagnostics, bolag som står inför en listning på Aktietorget. Tar just nu in 8,5 milj kr i en nyemission. Fokuserar på strokediagnostik.

AroCell, läkemedelsbolag med fokus på utveckling och kommersialisering av markörer för prognos, övervakning och uppföljning av cancerpatienter.

ITAB Shop Concept är en koncept- och produktleverantör av butiksinredning och utrustning till dagligvaru- och fackhandeln.

Sensys Traffic, utvecklar, marknadsför och säljer system för trafikinformatik som främst används för mätning och registrering av hastighetsöverträdelser och körning mot rött ljus.

AarhusKarlshamn är en producent av förädlade vegetabiliska specialfetter för kunder i livsmedels, konfektyr- och kosmetikaindustrin.

Arctic Gold, som bedriver prospekteringsarbete med målet att hitta kommersiellt utvinningsbara guld och basmetallfyndigheter i Norden.

Vidare var det också ett s.k. panelsamtal med Pär Andersson från Spiltan Fonder, Louise Nordström doktorand från Jönköping International Business School och Ulf Petersson från Aktiespararen.

Aktiespararna sägs vara i något av en medlemskris och har halverat sitt medlemsantal från toppnoteringen på 140.000 till idag ca 65.000 medlemmar. Det kan jag tycka är synd för jag tycker det är bra att det finns någon form av rikstäckande nätverk eller intresseorganisation för de som är intresserade av aktier. 65.000 medlemmar är ändå en stor grupp människor och naturligtvis finns det inom en sådan grupp många intressen och åsikter om vad man ska syssla med och det har jag full respekt för. Dock kan jag ibland tycka att fokus, även på mer lokala träffar, hamnar mycket på förhoppningsbolag, bolag på smålistorna samt att följa kursrörelser. Men visst, det är ett delat ansvar. En förening blir vad medlemmarna gör det till... Det hade dock onekligen varit intressant att gå på mer renodlade tema-träffar exempelvis då man mer djupare behandlar en viss investeringsfilosofi, framgångsrik investerare eller liknande tema. Kanske något att föreslå den lokala styrelsen...

Hur som helst. Ett medlemskap i Aktiespararna ger en chansen att delta på många intressanta företagspresentationer samt träffa likasinnade, liksom oliksinnade, som är intresserade av just aktier.

1 kommentar:

  1. läser här att du har hört om bolaget på en Aktieträff. Svara gärna antingen på detta inlägget eller på det andra med vad du tror framöver.

    hwasp

    SvaraRadera