onsdag 22 juni 2016

Glad Midsommar!

Dagen med stort D i Sverige närmar sig med stormsteg. Blomster ska plockas, sill ska ätas, snaps ska drickas, visor ska sjungas. 

Appropå visor. Nedanstående visa vann snapsvise-SM 2012. 

Melodi: Trollkarlen från Indialand

När börsen har rasat får många panik
för borta är drömmen att bli ack så rik
Men nubben står stadig som ingenting hänt
För den ligger alltid kring 40 procent.


OMX30 har väl på lite drygt ett år gått från ca 1700 till ca 1300 så något direkt ras är det kanske inte frågan om, men fler och fler bolag har i alla fall gått från "dyra" till "köpvärda". Det om något är glädjande för netto-köpare.

Jag vill också passa på att flagga för att jag nu tänkt prova komponera och skicka ut kortare nyhetsbrev. Det första är tänkt att gå ut nu strax efter Midsommar. Så vill ni ha det i mail-inboxen så får ni skriva upp er på det nu: Nyhetsbrevet

Det kommer delvis överlappa en del saker jag redan skriver om på bloggen, men också delvis handla om saker jag inte behandlat, eller brukar behandla. Men nog om det.

Glad Midsommar i förskott (för jag misstänker det inte blir några fler inlägg förrän efter).
13 kommentarer:

 1. Kommer nyhetsbrevet även publiceras på bloggen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det hade jag inte tänkt. Bloggskrivande är mer för utförligare inlägg med chans till respons. Nyhetsbrevet är kort och tänkt för kortare notiser, heads ups, lästips m.m. Samt lite annat som rör mitt aktiespar. Som sagt, ett försök att prova ett lite annat format. Det går lätt att av-prenumerera brevet om man inte längre vill ha det i inkorgen.

   Radera
 2. Glad Midsommar på dig med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas dagen var bra!

   Radera
 3. Glad Midsommar på dig!

  Själv har lagt ett par säkra kort på kylning. Skåne, Östgöta sädes och Hallands fläder. Skall i ärlighetens namn säga att jag pyntat allt detta med en flaska Bollinger champagne. Om jag nu skulle använda Petruskos språkbruk.

  Champagnen hade jag tänkt öppna, om det blir Brexit. Fast jag tror den blir öppnad även om det blir Bremain. Man vill ju inte framstå som en dålig förlorare. Den vinnande sidan behöver önskas lycka till med en skål.

  Ha det bäst

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallands fläder är ett måste, champagnen öppnade jag redan idag... Bremain vinner och börsen stiger några veckor. Vi får vänta ytterligare lite på fina köplägen

   Radera
  2. Japp!

   Brexit! Skall snart öppna champagnen. När man sysslar med placeringar så är det stor underhållning en dag som denna. En talesman för regimen i Sverige går ut och meddelar att vår beredskap är god. Sverige står starkt.

   Såg att Pandora föll 75 kr på börsen i Köpenhamn. Jag visste vad jag skulle göra.

   Midsommar

   Lars

   Radera
  3. Tack! Du fick anledning att fira lite extra ser jag. :)

   Radera
 4. Tack för din trevliga blogg, alltid intressant att följa vad du skrivit. Det blir lite av ett beroende att kika efter nya inlägg. Snapsvisan tar jag med mig. Trevlig midsommar!/Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Ingrid för den trevliga responsen!

   Radera
 5. Baisse i Sverige... Nu får det bli till att hålla på Island i stället.

  Glad midsommar!

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten, vilken kontrast mot "Nu firar vi midsommar i Pontiac Silverdome!"... Undrar om man någonsin får uppleva något liknande igen...

   Carolus

   Radera
  2. Tack! Ja nu är det Island som gäller. :)

   Radera