torsdag 19 juni 2014

Bloggstatistik

Det här har ju ingenting med investeringar i sak att göra, men då jag upptäckt något relativt udda så får det bli ett inlägg kring det.

Var tredje läsare verkar enligt bloggens statistikverktyg komma från öster.

Hela 57% av läsarna kommer enligt statistikverktyget från Sverige. Föga förvånande.

32% kommer från Ryssland och Ukraina! Det har enligt statistiken skett en markant ökning av läsare från öster på senare tid. Varför vet jag ej och något speciellt fokus på just ryska eller ukrainska bolag har jag ju ej heller.

9% kommer från USA. En hel del inspiration (Buffett, Graham m.fl.) dras ju därifrån så att det blir en del tillbaka därifrån känns heller inte konstigt.

2% är övriga länder så som Tyskland, Finland, Norge m.fl.


Flest besökare kommer via:

40procent20år 

Google

och

Lundaluppen

Så tack för det!


De flesta besökare använder Firefox, 31%, som webbläsare. Därefter kommer Chrome 22%, Safari 19%, Internet Explorer 16%. Jag vet inte vilka webbläsare som är populära generellt, men så ser det ut för besökare till denna blogg i alla fall.

Tittar man på statistiken för sidvyer per operativsystem så hamnar Windows i topp, 66%. Därefter kommer MacIntosh 11%, iPad 8%, iPhone 7%, Android 4%.

Ser m.a.o. ut som om bloggen är relativt populär bland Apple-användare. Eller så springer det runt många fler med Apple-produkter än Androida läsplattor/telefoner. Lite udda tycker jag dock det är. Jag trodde Androida modeller hade en större andel av marknaden. Eller så är det bara Apple användare som har intresse av aktier och investeringar...


Är denna blogg en anomali eller hur ser det ut för er andra som bloggar?

20 kommentarer:

 1. Ryssland har under det nu pågående Ryssland-Ukraina kriget använt sig av betalda "surfare" från bl.a. Ryssland och andra öststater, för att skriva inlägg som är vänligt inställda till Rysslands geopolitiska agerande och politiska regim. Dessa av ryska staten finansierade personer kammar genom bloggosfären i sitt systematiska sökande. Märkligt om de har hittat till din orelaterade blogg, men detta kan vara en del av förklaringen.

  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske en delförklaring i så fall. Jag har dock inte märkt av dylika kommentarer i kommentatorsfältet samt så måste de verkligen vara nitiska i sitt sökande då det som sagt är i stort sett var tredje läsare.

   Radera
 2. Av mina ynka 3400 besökare är topp fem länder: Sverige, USA, Tyskland, Ryssland och Finland (sedan Ukraina). Jag tänker att USA, Tyskland och Ryssland är länder med många invånare samt att många svenskar bor där. I Finland förstår en hel del svenska. Men Anonym här ovan har ju en intressant förklaring ang. Ryssland.

  Flest besökare har kört Chrome, Safari, Firefox och IE. I den ordningen. Misstänker att jag själv påverkat en del (kör Chrome) eftersom jag brukar gå via min blogg för att kolla blogglistan. Rent statistiskt borde du ha flest Chrome-användare: http://www.w3counter.com/globalstats.php

  Är inte Apple-produkter, som är rätt dyra, överrepresenterade bland människor som har god ekonomi? Tror det är svaret till alla dina Apple-besökare. :)

  Mvh DF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken!

   Ja någonting måste det vara med Apple för det sticker ju faktiskt ut lite. :)

   Radera
 3. Putin ser dig.

  Ernesto

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm han kikar väl in till morgonkaffet... ^^

   Radera
 4. Samma som skickar vidare mest besökare verkar det som. Lokala kändisarna :)
  Något jag vart förvånad över är en stor mängd besökare från Taiwan, med lika många besökare som från Finland och Storbritanien. Toppen består av Sverige, USA, Norge och Tyskland. Har alltid trott att det varit svenskar som är utomlands som genererat besöken, annars känns det som mindre mening med svenska bloggar. Verkar dock som en del andra glider in likaså. Intressant om det fanns statistik över hur många som använder översättningsfunktionen som jag vet 40%20 har på sin blogg.

  Chrome (33%), Safari (27%), Firefox (25%), IE (8%). Större skillnad än vad jag trodde det skulle vara. Undrar vad det beror på. Onekligen en större Apple inriktning än vad jag trodde, har bara 52% Windows. IPad, Mac, Iphone har 15%,12% och 7%. Jag verkar höra till min majoritet med Windows och Chrome, Android gick det sämre för fast Android och Iphone är snarlika, 6% respektive 7%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet när jag började blogga så blev det en enorm skillnad på besök när man kom upp på 40procent20års blogglista. Skillnaden märktes på en gång. Finns bloggen inte där så finns bloggen i praktiken inte. :) Nu mera kommer många via Google via olika sökord så det har blivit mer "egen genererat". Fortfarande är 40procent20år blogglista antagligen populär som startsida för många bloggintresserade.

   Radera
  2. Apple har blivit väldigt vanligt bland allmänheten. PC har fått stryka på foten. Många inser inte detta utan lever kvar i den gamla föreställningen att Apple bara har en nisch av branschen.

   Radera
 5. I always come through 4020.se for one reason only: it has a massive link list to other blogs making it easy to see all the new posts at once.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I often use 4020 as a portal to other blogs to. :)

   Radera
 6. Måste säga att er ryss-skräck är fascinerande ._.' För tillfället befinner jag mig i Ryssland och din blogg är en av några som jag följer :) Tror att jag är inte ensam i denna situation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att nå ut så pass. :) En fundering jag har är om just bloggnamnet Spartacus har något med "intresset" att göra. Det finns ju Moskva baserade fotbollslag och ryska baletter med det namnet som kan genererar trafik av misstag.

   Jag läser en del amerikanska och indiska bloggar o.s.v. som har med aktier att göra, men ingen rysk. Har du någon rysk blogg att rekommendera som har med aktier att göra?

   Radera
  2. Du menar alltså att det är sannolikt att det finns 15ggr så många aktieintresserade utlandssvenskar i Ryssland än i Tyskland?

   Personligen känner jag ingen större rysskräck. Däremot blir jag orolig över alla de nyttiga idioter som gör det möjligt att bedriva pseudokrig som.i Ukraina.

   Radera
 7. Sedan jag hittat en intressant blogg, följer jag den via Atom .
  Har en lista med "aktiebloggare" som jag följer,det är nuca 20 st om jag inkluderar ClaesHemberg och Skandiabankens bloggar.
  I alfabetisk ordning: 4020.se
  Aktieanalysen
  Aktieingenjören
  Aktierea
  Cornucopia
  Finansmamman
  Fundamentalanalysen
  Gustavs
  Investera i aktier
  Klarsynthetens aktieblogg
  Lundaluppen
  Långsiktig investering
  Riskminimeraren
  Ruters
  Snåljåpen
  Sparatcus
  Stockman
  Sundainvesteringar
  Äga min tid

  SvaraRadera
 8. Jag tror min trafik följer ungefär samma mönster som din, tio främsta källorna senaste månaden (antal besök i parentes):

  1. Direkt (18 200)
  2. Google-sök (16 700)
  3. Feedburner (7 200)
  4. Avanzas blogg (2 800)
  5. Twitterfeed (2 300)
  6. 40 procent 20 år (1 900)
  7. t.co - också Twitter? (1 300)
  8. Ägamintid (1 100)
  9. SPARTACUS!! Yay! (800)
  10. Cornucopia (600)

  Som du skriver funkar nog 40/20 som en portal för många. Cornucopias länklista är mer diskret placerad plus att mycket av hans trafik är mer politiskt intresserad än ekonomiskt. Tack för besöken från Spartacus :-)

  SvaraRadera
 9. Kan bara tala för mig själv och www.4020.se är den enda ekonomibloggadressen som jag någonsin skriver in i webläsarens adressfält. Alla andra klickar jag mig fram till därifrån om jag ser att det är någon blogg som skrivit något nytt som verkar intressant. Är inne på 4020.se varje dag. Men det är inte varje dag som jag klickar mig vidare någonstans. Så mycket av min trafik till hans sida är bara för att se om någon annan blogg skrivit något nytt inlägg.

  SvaraRadera
 10. "Besökare från andra länder".....
  Gissar att det är surfare som bara är ute i skumma ärenden.

  Även jag har nog 25% av den dagliga trafiken från läsare som inte är intresserade av aktier och antagligen inte heller kan läsa svenska.

  Att tro på utländska besökare som aktieintresserade av svenska bloggare är bara naivt.

  Besser

  SvaraRadera
 11. jag har också mærkt av en markant økning av "læsare" från Ukraina/Ryssland på sistone. Senaste månaden stod lænderna før 12%. Jag tror en majoritet av dessa inte ær fysiska personer utan snarare någon form av automatisk screening.

  SvaraRadera
 12. sannolikt dessa som har som jobb att scanna onlinemedia samt kommentera online - de har haft ökat fokus på Sverige och svenska bloggar iom Ukraina, vilket varit löjligt tydligt på t.ex Cornucopia & Di.se

  http://www.theatlantic.com/international/archive/2013/10/russias-online-comment-propaganda-army/280432/

  SvaraRadera