tisdag 5 februari 2013

Bokslutsrapporter

Bokslutsrapporterna har ju börjat strömma in nu. Tänkte notera ned lite kring några av mina innehav.

SCA  ökade omsättningen något  (+5%) men framförallt rörelseresultatet (+12%). Vinsten per aktie landade på 7,06 kr och förslaget till utdelning är 4,50 kr/aktie (4,20). Positivt men av kursen att döma så är mycket positivt redan inprisat.

Kurs 155,50 kr. Vinst/aktie 2012 7,06 kr. PE 22 Direktavkastning 2,9%

SCAs bokslut


Hennes & Mauritz ser också fortsatt stabilt ut med en omsättningsökning på 10% och man planerar 325 nya butiker under kommande verksamhetsår. Nu följer dock inte vinsten med upp på samma sätt. Utdelningen är föreslagen till 9,50 kr/aktie (9,50). Om kursen sjunker till en mer attraktiv nivå är jag inte alls obekväm med att öka på innehavet.

Kurs 235 kr. Vinst/aktie 2012 10,19 kr. PE 23,1 Direktavkastning 4,0%

Hennes & Mauritz bokslut


Även Fortum ökar både omsättningen liksom rörelseresultatet. Utdelningen föreslås vara kvar på 1 euro/aktie (1). I Fortums fall har jag varit lite orolig för en utdelningssänkning (Oron uppkom efter Ratos ändring i utdelningspolicyn). Så blev dock inte fallet. Fortum är efter idogt ökande en av de större innehaven i dagsläget. En utdelningssänkning hade känts. Nuvarande värdering anser jag attraktiv samtidigt så får jag tänka på att begränsa min exponering mot enskilda innehav. Fortum ter sig stabilt men någon större tillväxt ska man inte räkna med.

Kurs 14,10 euro. Vinst/aktie 2012 1,59 euro. PE 8,9 Direktavkastning 7,1%

Fortums bokslut


Slutligen Nolatos bokslut som kom idag. En omsättningsökning på 30% och ökning av rörelseresultatet på ca 50%. En mycket fin rapport med andra ord. Utdelningen föreslås till 6 kr/aktie (5). Nolato införskaffades i höstas Köp av Nolato och som synes slog bolaget mina förväntningar.

Kurs 92 kr. Vinst/aktie 2012 7,68 kr. PE 12 Direktavkastning 6,5%

Nolatos bokslut


Vad är din syn på ovanstående bolag?

3 kommentarer:

 1. Jag sparkar fortfarande på mig själv för att jag inte tog mig tid att analysera Nolato djupare i våras.

  Även Fortum tycker jag är intressant även om jag stör mig på Rysslandsaffärerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas det snart blir köpläge i Nolato igen. Jag köper gärna mer framöver.

   Radera
 2. Fortum ser riktigt bra ut jag får köpzon upp till nästan 18 euro.

  Kan oxå vara jag blev glad över läsa positiva tongångar i ryssland mm.

  Finns nog gott om hinder på vägen för fortum men den känns defensivt stark speciellt om den kan bibehålla utdelningen och med en mer normal världskonjuktur är uppsidan påtaglig.

  SvaraRadera