fredag 7 september 2012

Value Investing Congress


Value Investing Congress är ett event i USA som är inne på det åttonde året nu. Det hålls två gånger per år. En gång på våren och en gång på hösten. Nästkommande träff är nu den 1 och 2 Oktober och hålls i New York. Platsen varierar. I våras hölls det i Omaha.

Value Investing Congress erbjuder en kombination av s.k workshops samt möjligheten att lyssna till välkända värdeinvesterare.  Exempel på föredragshållare denna gång är: David Einhorn, Bill Ackman, John Mauldin och Whitney Tilson.Målet med träffen, enligt arrangörerna själva, är: "The goal of the Value Investing Congress is to create a thriving community of value investors. This Congress is a rich oppertunity to meet with other serious investors and benefit from sharing ideas and experiences."

Priset för att delta ligger på lite över 30.000 kr. Övernattning, resekostnader m.m. tillkommer naturligtvis.

Vore intressant om ett liknande event med fokus på värdeinvesteringar och dylikt skulle finnas i Sverige, eller vad tycker du?

4 kommentarer:

 1. Ja, ett sådant seminare I Sverige hade jag gladeligen betalat en
  bra peng för. Hade varit kul med workshops om värdeinvestering och bolagsanalys. Vore kul och träffa likasinnande.

  Finns det inte någon bra organisatör därute som kan tag i det? Finns flera intressanta bloggare som jag skulle tycka vara intressanta mig som föredragshållare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm just möjligheten till workshops vore lite speciellt. Känns som att det kan ge mer än bara sitta och lyssna på någon. :)

   Radera
 2. Jo ett liknande event på svenska i Sverige hade varit intressant att besöka!

  Hoppas någon tar tag i att starta upp ett sådant :)

  SvaraRadera
 3. Skulle för min del räcka om bara "Avanza forum" skärpte till sig och kapade allt snack om valutor, kändisgäster som snackar om allt utom investeringar samt skippade allt folkligt trams som mest gör tillställningen till en repris av sig själv år till år.

  /Daniel

  SvaraRadera