söndag 10 juni 2012

Shareville

Shareville är en webbsida där man kan handla med aktier och fonder fiktivt d.v.s. man köper inte för riktiga pengar.Shareville är med sina drygt just nu 5000 medlemmar ett till synes snabbt växande aktiecommunity där man kan skapa egna fiktiva portföljer men även följa andra medlemmars portföljer. Portföljerna som man kan ha är för närvarande av tre typer, aktie, fond och PPM med var sin inriktning.

Det är gratis att gå med, men man kan också öppna ett premium-konto. Ett premium-konto möjliggör att kunna tjäna pengar genom att då låsa sina portföljer från allmän insyn och istället få betalt per "följare".

En mängd tävlingar anordnas också, ofta månadsvis. Personligen är jag inte så fascinerad av aktierelaterade tävlingar. De måste ju av förklarliga skäl vara ganska kortsiktiga till sin natur men jag har full förståelse för att andra kan tycka att det är en kul utmaning.

Det jag däremot anser vara det mest intressanta med Shareville är möjligheten att prova olika strategier, samt möjligheten att se och följa andras. Vare sig man gör det som gratis-medlem eller premium-medlem.

Shareville Bloggen erbjuder också en hel del intressanta inlägg där man i ett flertal inlägg kan läsa om olika medlemmars investeringsstrategier.

Jag anser dock inte att man helt okritiskt ska "följa John", vare sig det gäller aktieplaceringar eller livet i övrigt. Man kan och bör dock låta sig inspireras av andra. Vare sig det gäller att läsa litteratur, läsa om "gurus" så som Warren Buffett m.fl., följa amatörbloggare eller medlemmar på aktiecommunities så som Shareville så kan det vara berikande att dra och få inspiration från andra källor. 

Själv är jag medlem sedan ett tag tillbaka, men jag har ännu inte öppnat någon aktieportfölj utan håller på och utprovar strategier gällande fördelning av aktie- och räntefonder. Sedan starten (Dec 2011) så har jag ännu inte gjort någon omfördelning i någon av de portföljerna, men vem vet kanske kommer den kommande sommaren erbjuda ett tillfälle för det.

Nog om mig och mina projekt, blev du nyfiken på Shareville så finns möjlighet att gå med här: Shareville Medlemskap

1 kommentar:

  1. Kolla på det under betan, totalt oanvändbart imo

    SvaraRadera