fredag 30 december 2011

Intervju med Joanna Redebrandt

Joanna Redebrandt är VD för Unga Aktiespararna och har haft vänligheten att svara på några intervjufrågor. Tack Joanna!

Unga Aktiespararna är ett ungdomsförbund med medlemmar mellan 0-29 år. De över 29 år är medlemmar i Aktiespararna. Både Aktiespararna liksom Unga Aktiespararna verkar för att utbilda och informera sina medlemmar om aktiesparande. Man erbjuds också vara med på olika aktiviteter och träffar så som företagspresentationer, företagsbesök m.m..Kan du berätta lite kort om dig själv?

Göteborgare som flyttade till Stockholm för snart två år sedan. Fick jobb på Nova 100 men hann aldrig tillträda innan jag blev erbjuden tjänsten som chefredaktör på Stock Magazine, gjorde 5 nummer innan jag blev tillförordnad VD och sedermera VD. Innan jag flyttade till Sthlm jobbade jag på Grafix konsult i Malmö, en liten grafisk byrå, som marknadsansvarig projektledare samt som redaktionschef för Slottstaden Magazine, lokaltidning som byrån producerat internt under tjugo års tid. Jag pluggade internationell marknadsföring och spanska på universitetet, två år i England och ett år på Handels i Gbg. Har även bott och pluggat i Spanien och Halmstad samt arbetat och engagerat mig flitigt parallellt med mina studier. Min bästa investering har varit mina lägenheter i Gbg.


Om man vill lära sig mer om sparande och aktier har du några förslag på var man ska börja?

Absolut! Gå med i Unga Aktiesparare och ta till vara på medlemskapet! Medlemskapets nytta överstiger avgiften med råge, och all vår utbildning och information är oberoende – vilket är mycket ovanligt idag. Ofta är information reklam för finansiella produkter. Vi säger aldrig till våra medlemmar vad de ska göra, utan vi utbildar dem och ger dem de rätta verktygen för att själva kunna fatta kloka beslut och bli duktiga investerare. Vidare tillhandahåller vi ett nätverk med 10 000 intresserade ungdomar och en plattform att engagera sig ideellt inom för de som vill lägga ner mycket tid på sitt intresse. Genom att engagera sig kan man själv kontakta intressanta företag och knyta kontakter inom näringslivet såväl som krydda sitt CV. Dessutom får man som medlem finfina rabatter på affärspress, aktiehandel och analysverktyg.


Vilka "fällor" ska man akta sig för enligt dig när det gäller sparande och aktier?

Om man följer Unga Aktiesparares gyllene regler så har man goda chanser att lyckas med sitt sparande. Det finns inga genvägar, man kan lyssna på tips och råd – men gör alltid din egen analys! Genom kunskap och lite engagemang finns mycket pengar att tjäna. Se upp för dolda avgifter – var din egen förvaltare!

Förstå vad du köper
Håll dig informerad
Spara långsiktigt
Spara regelbundet
Sprid dina risker


Har du någon förebild när det kommer till aktier och investeringar och i så fall varför just han/hon?

Warren Buffet. Han är bäst och jag gillar långsiktighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar