lördag 24 april 2021

AQ Group Q1 2021

För inte så länge sedan annonserade man det förväntade förvärvet. Det har ju varit lite stiltje med det på sista tiden men sedan slog man till med ett förvärv i storleksordningen likt de tidigare. Förvärvet förväntas addera strax över 400 milj kr i omsättning.

Därefter kom Q1 rapporten som jag nu kikat igenom.

Även om omsättningen minskade så ökade rörelseresultatet med 23,7 %. Lika stark rapport som Q2 2020 med andra ord med en rörelsemarginal som landade norr om 9 %.

Genom hela covid-krisen har man erhållit stöd vilket naturligtvis har hjälp till. De senaste fyra kvartalen har man tagit emot strax över 80 miljoner kr i stöd. Rörelseresultatet samma period ligger på ca 420 milj kr så går väl inte säga annat än att det gör en del. Ska bli intressant att se framöver. Q2 2020 var ett svagt kvartal för AQ Group då omsättningen föll med 15 % men man erhöll då också 35 milj kr i stöd. Vi får se hur jämförelsetalen står sig om några månader.

AQ Group är i alla fall ett solid bolag, med eller utan stöd. Nya VD:n deklarerar också att strategin står fast. Jag ser innehavet i AQ Group som ett långsiktigt innehav och ser med tillförsikt på att bolaget kommer fortsätta leverera ungefär som historiskt även i framtiden.

Att värderingsmultiplarna nu dragit iväg från billigt till mer rimligt skyller jag Vegard för. Den tidigare Odin förvaltaren har länge gillat AQ Group och när han bytte till Aeternum så naturligtvis skulle han köpa in AQ Group där med... Det ser jag dock lika mycket med tillförsikt på. Vegard är även han långsiktig i sitt tänk så den positionen lär säkert bibehållas ett bra tag. Det är bara att acceptera att ibland är saker billiga, sedan slutar de vara billiga.

Äger du AQ Group?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar