onsdag 28 april 2021

Alphabet Q1 2021

Det är en ström av rapporter nu. Kikar man på Alphabets rapport så var den i likhet med många andra väldigt stark på vinstfronten. Ett rekordkvartal.

Google annonser ökade med 32 % och Google Cloud med 46 %. Den totala omsättningstillväxten blev 34 % det i kombination med förbättrade marginaler och en del troliga engångseffekter fick upp vinsten rejält. Rörelsemarginalen landade för kvartalet på ca 30 %.

Drar vi ut det på 6 kvartals rullande så ligger marginalerna på 23 %. Någonstans där, eller strax över, tror jag är mer hållbart, men sådant där är som alltid svårt att räkna på.

Alphabets kassako är annonserna och de fick sig ett litet avbräck under första halvan av 2020. Dock har de kommit tillbaka med råge nu. Därutöver finns en hel del verksamheter som ter sig intressanta på sikt. Förvärvet av Fitbit gick t.ex. igenom i Januari i år men Youtube och Google Cloud, som är de verksamheter som särredovisas i dag, är de större verksamheterna vid sidan av google-annonserna.

Appropå kassa. Den är välfylld men Alphabet ger inga utdelningar. Pengarna nyttjas till investeringar och återköp av aktier.

Goda tider för de flesta. Bara låta portföljen jobba vidare.

Äger du Alphabet?

4 kommentarer:

  1. Vilken maskin Google är alltså! Flickvännen har dem i sin portfölj!

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog bara att hålla i den så fortsätter det förhoppningsvis att tuffa på. :)

      Radera
  2. Hej S,

    Som farsan ovan skriver: vilken maskin! Vilken maskin!
    Hoppas allt annars är bra och att såväl du som familjen mår bra!
    Ska ni ut med husbilen i sommar och passerar UTGÅR jag från att du hör av dig ;)

    Allt gott!

    /Cristofer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och tack detsamma. Blir nog inget neråt Europa i år heller men vi har inget bestämt. Det är ju fördelen med husbil. Man behöver inte bestämma eller förboka något. :)

      Radera