söndag 11 oktober 2020

Börsutmaning - Höstens aktietävling

Aktietävlingarna står som spö i backen. Gissa vinnare på kort eller ultra-kort sikt, prognoser, rapporter, kursutvecklar med mera, med mera. Jag ska inte vara sämre så här utropas ännu en tävling!

Tävlingen sker enligt gentlemanna-kodex så man tar helt enkelt på sig att spela schysst och hålla koll själv på sitt "resultat".

Denna börsutmaningen har utlysts tidigare.I vanliga fall har den utlysts under en vecka i juni, men det är ju inte alltid börsens mest spännande månad. Dags att ta en hösttävling istället. Rapportperioden har ju inte riktigt startat än men det ligger i startgroparna.

Utmaningen är enkel.

Du ska inte titta på börsen eller någon notering av "dina" bolag under ett visst antal dagar.

2015 kördes det tre dagar. Likaså 2016. Under 2017 kördes hela fem dagar. Sedan har tävlingen legat nere, men som sagt. Nu med alla tävlingar igång så är det nog dags även här igen...

Tidigare kommentarer från "tävlingen" har varit.

"Inga problem. Om man som jag är långsiktig i sina aktieinvesteringar så behövs inte ny info hela tiden."

"Jag loggar in på tok för ofta under arbetstid. Vet inte varför egentligen."

"Inte en chans att jag vågar anta den utmaningen. Väljer bara strider jag kan vinna :)"

"Jag klara mig tills nu. 2,5 dagar =("

"jag är på. Kan vara nyttigt med tanke på annars är jag jag inne 5-6 ggr om dagen."

"Här är en som har lyckats! Först idag loggade jag in. Att titta på kurserna på kontot varje dag har vissa likheter med att köra bil och titta på vägen precis framför motorhuven. Nyligen har man förresten kunnat läsa att flitigt mejlläsande ökar dopaminet; samma gäller säkert börskurser på kontot och en massa annat på internet. Vi är nog alla dopaminberoende. Så att vänja sig av ger nog verkligen abstinensbesvär."

 "Inte i år. Jag har aktier i SCA - måste bevakas!"

"Det var ett mycket lärorikt experiment och jag hade (vilket förvånade mig en del) inga större problem att låta bli att titta på de enskilda kurserna. Däremot lyckades jag inte undvika att titta på ”indexpilen” vilket jag hade förutsatt mig att inte göra."

Tänker att eftersom det var ett tag sedan sist får väl 2020 vara lite mjukstart. Finns kanske folk där ute som inte upplevt att man inte behöver titta på börskurser under ett antal vardagar. 

Börsutmaningen blir således att inte logga in på sin depå/ISK/KF eller försöka titta på börs och kursnotiser under tre dagar - tisdag, onsdag och torsdag - under kommande vecka.

Är du med? Klarar du detta?2 kommentarer:

  1. Bra initiativ där! Behövs lite motvikt till all hets i tider som dessa.

    SvaraRadera
  2. @Indexnära - Tack. Gick bra att inte logga in/kika kurser denna gången med. Ikväll ska jag nog dock läsa lite rapporter som kom under veckan. :)

    SvaraRadera