torsdag 10 september 2020

Berkshire Hathaway investerar i en IPO

Det hör inte till vanligheterna och lär väl skapa uppmärksamhet att Buffetts bolag Berkshire Hathaway går in i ett bolag som ska noteras - Snowflake.

De är naturligtvis inte ensamma utan det är fler välkända namn t.ex. Saleforces. Båda går in med ca 250 milj usd och så vitt jag vet ska även Berkshire köpa för ytterligare 320 milj usd.

Snowflake lagrar data i "molnet" och med det sagt så förstår man att tillväxten varit stor och anses utgöra en framtidsbransch. IPO-dokumentationen återfinns här

Nu känns det som pengar investerats bredare än någonsin från Berkshires håll. Allt ifrån japanska handlarfirmor tilll guldbolag och nu "molnet". Som påpekats förut, Berkshire är ett väldigt brett konglomerat och även om många ser det som lite "trött" och "gammalt" så ger Berkshire en väldigt bred exponering. Optionaliteten vad som komma skall är också stor då man gillar att sitta på en ordentlig hög med pengar och investera efter eget huvud.

Vi kommer nog kunna läsa mer om Snowflake framöver.


2 kommentarer:

  1. Så länge de inte ger sig in i Tesla så får man vara glad över att de inte tappat greppet trotgs ålder :)
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Vill minnas de investerade i kinesiska motsvarigheten BYD för över 10 år sedan. Tror det har femdubblats sedan dess så de har nog fått lite del av elbilshypen också. :)

    SvaraRadera