torsdag 16 oktober 2014

Kliar i fingrarna

Den senaste tidens börsutveckling har fört värderingarna i flera bolag från "för hög" till närmre "acceptabelt". Utifrån bevakningslistan börjar en del också se "billiga" ut.

Det här har triggat en del aktivitet från min sida. Från att ha suttit och slötittat med ett öga mot börsbolagen så har nu två ögon vänts mot dem. Det har också triggat en del aktivitet på portfölj-fronten.

Jag hoppas att värderingarna ska fortsätta nedåt. Det finns några riktigt intressanta bolag som just nu handlas strax utanför vad jag anser som acceptabelt. I sådana här lägen kan man i efterhand ibland se sig själv som dumsnål. Å andra sidan har jag flera gånger varit med om att jag önskat jag sparat mer på krutet till senare tillfällen. Det är alltid en balansgång.

Vad anser du är intressantast för eventuellt köp i nuläget?

Vad tror du om nästa vecka, ner eller upp?

17 kommentarer:

 1. Fyllde själv på Castellum som var ett mindre innehav. Industrivärden ser också ganska acceptabel ut, men valde Castellum för att balansera portföljen lite.
  Gillar man Ratos är ju det mer intressant än någonsin nu också.

  Liksom du hoppas jag att värderingarna vänder nedåt ytterligare. Skulle gärna öka Investor och H&M. Var riktigt länge sedan man fick den chansen till ett hyfsat pris tycker jag.

  Vad siktar du själv på just nu?

  Håller tummarna för nedgång : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har blivit påfyllt i Industrivärden samt en ny position i UTX. Jag hoppas på fler Industrivärden och håller främst tummarna för att Lundbergs kommer ner mer. Beijer Alma är också en favorit som jag hoppas på.

   Radera
 2. Låt oss hålla tummarna för en längre nedgång, som jag skrev hos Finanstankar: År 2011 varade nedgången mellan 29 juli-23 sept (57 dagar). Hittills har vi haft nedgång sedan 30 sept (16 dagar) så vi får hoppas på längre rea och dåliga rapporter!
  Intressant för köp är Telia och finska Nokian Tyres (Nokian Reenkat).

  SvaraRadera
 3. Net Entertainment, Trelleborg, Topdanmark känns spännande i nuläget

  SvaraRadera
 4. Blev några Castellum nyss. Tyvärr är kassaflödet obefintligt just nu pga pappaledighet, annars hade det blivit industrivärden, telia eller SHB.. Har en del kapital i räntefond men vill inte röra den ännu.
  //S

  SvaraRadera
 5. Rolig läsning för oss som gillar H&M:

  http://www.smh.com.au/lifestyle/fashion/mayhem-as-first-sydney-hm-store-opens-20141016-116wdl.html

  /Red.

  SvaraRadera
 6. De första uppåtrycken i nedgångarna brukar ju vara falska vändningar, även om det blivit billigare är det ju egentligen en ganska blygsam nedgång än, särskilt om man tittar i diagrammet över en femårsperiod. Än så länge matchar vi varken dipparna 2012 eller 2011. Men som alltid är varje rörelse unik, så kanske har det redan vänt den här gången?

  SvaraRadera
 7. Jag har köpt indu och shb

  SvaraRadera
 8. återköp Lundbergs, Eolus Vind billig och 2/3 av PB, Statoil ganska bra men nästan vilken som helst av de större kan duga, Clas Ohlson under 100 skulle kittla.

  Får vi återtest av topp eller högre är det möjligt jag försöker göra om manövern med Lundberg men använder helst Xact Bull/Bear för den aktiviteten.

  Jag tror rekyl upp hur högt vågar jag inte gissa då jag tills vidare tror på mer QE och frånvaro av alternativ till börsen, konsensus verkar vara ned nu upp en tid sedan ned rejält framåt våren 2015, till sommaren vet vi hur det gick :)

  SvaraRadera
 9. Industrivärden, Castellum och SHB. Har fyllt på de två förstnämnda och skaffat en mindre position i den sistnämnda nu i oktober. Mekonomen kommer jag nog att försöka fylla på om möjligt. Önskar få chansen att öka på med fler Investor, men ännu för dyr. Kan också tänka mig NCC och några kandidater till, men då måste de ner i pris. Har en rejäl kassa, men känns bäst att sprida ut köpen över tid. Som sagt, svår balansgång.

  SvaraRadera
 10. Ökat i Castellum vid två tillfällen under dippen. Vid 105 och 101,7.

  SvaraRadera
 11. Senaste tiden har skapat flera attraktiva lägen och många aktier som är betydligt närmre önskade nivåer för köp.
  Jag tittar noga på JNJ och MCD nu. De har bägge sjunkit rejält sedan jag sålde tidigare i år. Ingen brådska dock, jag avvaktar fortsatt. Dels har jag inte kapitalet nu, dels hoppas jag på bättre läge.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 12. Norska Aker tycker jag verkar lockande. Har letat negativa nyheter men inte hittat något särskilt, mer än att olje bolagen sjunker över lag. Hoppas lågpriset håller i sig tills det är köpax.

  SvaraRadera
  Svar
  1. köpdax ska det vara, jag slant visst lite.

   Radera
  2. Mmmm fallande oljepris slår ju direkt mot bolag verksamma på norsk kontinentalsockel.

   Radera
 13. SHB och Industrivärden kommer köpas in närmaste dagarna. Lite sugen på H&M, men känns aningen för dyrt. Mitt äventyrliga jag vill in i Tesla, men kan inte bedöma när rätt tillfälle är. -Niklas

  SvaraRadera