lördag 12 april 2014

Månadens MIILF

Månadens MIILF - Mature Investors I´d Like to Follow.

Denna MIILF-bevakning uppdateras fortlöpande och fokus ligger på vad de förvärvat och till vilka priser de ansåg det vara köpvärt.

Jag har valt ut några nordiska samt några amerikanska. I nuläget utgörs de av; Didner & Gerge (Aktie, Småbolags- och Globalfonderna), ODIN (Sverige- och Finlandsfonderna), Skagen (Global, Vekst- och Kon-Tikifonderna), Simon Blecher (Carnegie Sverige fond), Warren Buffett, Donald Yacktman och Mohnish Pabrai.

Enbart de av ovanstående som annonserat nya köp (ej spin-off´s et.c.) sedan senaste MIILF uppdateringen inkluderas nedan. Allt för "exotiska" noteringar inkluderas ej.


Odin

Mars 2014
Lindab ca 77 kr
Sweco ca 103 krSkagen

Mars
Yamaha Motor ca 16,60 usd (Om via OTC)
Raiffeisen Bank ca 33 usd (Om via OTC)
Philips NV ca 34 usd (Om via NYSE)
Sodastream ca 42 usd
Kommentar

I dessa tider skulle det egentligen vara lika, om inte mer, intressant att redovisa försäljningar som ovanstående gör istället för köp. Simon Blecher (verkar ej ha ökat i något under mars) skriver i sin rapport bl.a. om höga värderingar och strömmen av nynoteringar. Börsen verkar dra till sig pengar inte för att det ger bästa förutsättningarna för tillväxt utifrån nuläget utan för att det saknas alternativ.

Finns ju potential till några turn arounds ovan i Skagens portfölj t.ex. Sodastream. Samtidigt så har man också sålt andra med turn around kapacitet så som riggoperatören Ensco. Riggoperatörer överlag har fått dystrare framtidsutsikter då många av deras kontrakt börjar gå ut och antalet riggar (p.g.a. en tidigare stor efterfrågan) ökat drastiskt p.g.a. nybyggnation. Det är ju det här med supply och demand. Skagen (inom sitt tidsperspektiv) resonerar i alla fall som så att Sodastream har bättre chanser till uppvärdering än en riggoperatör som Ensco.


8 kommentarer:

 1. Tack för en bra sammanställning! Hantverkarn

  SvaraRadera
 2. Tack själv för de uppmuntrande orden!

  SvaraRadera
 3. Intressant om oljeservice. Tack.

  SvaraRadera
 4. Gillar dessa inlägg ! :)

  SvaraRadera
 5. Du kan lägga till Tomas Meerits på lancelot avalon imo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, men historiken är i kortaste laget kan jag tycka. En intervju med honom fann jag dock här: http://www.mynewsdesk.com/se/lancelot-asset-management/pressreleases/har-gaatt-i-gardells-skola-tomas-meerits-intervjuad-i-affaersvaerlden-24-sep-2013-911176

   Radera