tisdag 16 juli 2013

Skagen fonder är positiva till Kinnevik

I Skagen Kontikis senaste rapport kan man läsa om att de är positiva till och har köpt in Kinnevik till sin fondportfölj.

Kommentaren av dem är som följer:
"Swedish holding company Kinnevik owns stakes in EM mobile operator Millicom, Tele2, MTG and Billerud. They have rapidly grown their online assets (mostly unlisted) to the point where they now have major  exposure to secular growth in online retail in EM. We believe this part is highly undervalued. It is currently lossmaking and the market is therefore reluctant to ascribemuch value to it."

Det är första gången jag egentligen ser någon som anser att onlinesegmentet i Kinneviks portfölj är undervärderat. Oftast är det ansett som, då det ännu ej går med vinst, övervärderat. 

Själv vill jag heller inte betala något för det, men finner Kinnevik acceptabelt så länge som online-segmentet följer med "gratis" d.v.s. så länge man kunde köpa Kinnevik med en substansrabatt och värde som i sig själv kunde motiveras av de andra innehavens intjäningsförmåga.

Kinneviks kurs har stigit kraftigt på drygt en månad och ligger nu på ca 200 kr. Detta har gjort att Kinnevik nu är min största post i portföljen efter att ha gått om Hennes & Mauritz. Vi får se om det är tillfälligt eller ej.

Nuvarande kurs är dock ingen kurs som gör mig lockad i att öka i Kinnevik.

Hur tänker du kring Kinnevik?

7 kommentarer:

 1. Känns väldigt dyra nu....
  Jag ökar om de går ner till 150:-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag inväntar också lägre kurser för att jag ska öka.

   Radera
 2. Ja Kinnevik är intressanta, men onlinesegmentet vill man som du säger ha lite på köpet. Värdet på aktierna har väl dubblats i depån så det är inte läge att öka. Går vi ner mot lägre nivåer så fyller jag gärna på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm och det har gått ganska snabbt kan jag tycka. Mycket verkar ha hänt de senaste veckorna med kursen. Utan egentligen mycket har kommit i informationsväg från bolaget.

   Radera
 3. Sålde hälften av mitt innehav för några dagar sedan. Sitter i samma sits som du, med Kinnevik som största innehav. Tycker att aktiekursen ökat ordentligt trots att inte mycket förändrats i innehaven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får förhoppningsvis läsa mer i Q2 rapporten snart.

   Radera
 4. Zalando ger inget förtroende alls. Jag tror att det är för mycket förhoppning och it-bubblan ekar i mit huvud. Gå in på sidan www.zalando.se och se hur rörig den är, jag blir då inte shoppingsugen! Nä, jag överger Kinnevik ett tag till kursen dykt ner på lämplig nivå, ex 140-150 kr

  SvaraRadera