fredag 5 augusti 2016

Nytt inför hösten

En av mångas favoritårstider, sommaren, går nu mot sitt slut.

I Sverige har vi under de senaste tre månaderna haft spännande saker så som Eurovision Song Contest i Stockholm, lite språkrörsbyten i Miljöpartiet och strejk av piloter.

Ok, kanske inte SÅ spännande saker, men riktar vi blicken ut i Europa så har Gotthardbastunneln äntligen invigts. Världens längsta järnvägstunnel. Istället för slingriga alpvägar så går det nu åka med tåget i 250 km/h rätt igenom Alperna.

Många har även följt EM i fotboll som gick av stapeln i Frankrike och få har väl missat britternas brexit-omröstning.

Höjer vi blicken ännu mer så har vi presidentvalskampanjen i USA där Donald Trump lyckats bli republikanernas presidentkandidat samt en utveckling i Turkiet som tycks vara, märklig.

I allt detta märkliga så har vi även denna sommar haft Ernst Kirchensteiger i tv-rutan.  Det känns tryggt.

Går vi till aktier och börsen så har väl den svenska börsen, trots all "newsteinment", gått lite uppåt de senaste tre månaderna. På helåret är den väl dock ner någon procent har jag för mig.

Hösten är börsmässigt ibland lite mer spännande än vad sommar-säsongen brukar vara. Vi får se om det blir så i år eller ej. Ingen regel utan undantag. Ja, vi får som alltid helt enkelt se vad för nytt hösten bringar.

Nytt för bloggen är i alla fall att jag under hösten kommer göra en "höstspecial" och då under en tid helt byta bloggportal. Den nya bloggportalen ligger hos TradeVenue

Naturligtvis försvinner eller låses ingenting här under tiden.NyhetsbrevTwitter-konto m.m. finns också naturligtvis kvar som tidigare, men nya blogginlägg, tankar och funderingar kommer publiceras i TradeVenue-bloggen. Det går alldeles utmärkt att följa och prenumerera på inlägg där genom att klicka på följ användaren, gilla eller kommentera.

Jag har redan under en tid publicerat vissa inlägg där och mer och mer vant mig vid portalen. Smaken är som alltid som baken, men ni som följt mig en tid vet att jag försöker vara tråkig då det gäller aktier (lyckas dock inte alltid) men gärna experimenterar efter förmåga på olika sätt när det gäller blogg, skriveri och olika medium.

Så för dig som är intresserad. Följ gärna mina fortsatta skriverier under hösten via TradeVenue-bloggen genom att klicka här.

Andra som figurerar där är bl.a. f.d. fondförvaltaren Mikael Syding och bloggarna PerPenning och Investerarfysikern. Så vill man få fler infallsvinklar än mina går det också alldeles utmärkt.

Hoppas hur som helst att din sommar varit bra. Augusti brukar ju också bjuda på en del värme till slut även om det ibland ser mörkt ut. Finner du inga andra ljuspunkter så finns ju alltid Sommar med Ernst, OS i Rio eller läsandet av gamla årsredovisningar.

11 kommentarer:

 1. Vill även här propagera för de killar som haussar kurser i förhoppningsbolag där de ligger mycket minus, sluta med detta, tack!
  Vad jag har sett är Börssnack värst men förekommer även på Av Forum!

  SvaraRadera
  Svar
  1. S.k. förhoppningsbolag är ett fack för sig. Ingen vet egentligen någonting, men samtidigt söker alla med ljus och lykta efter någonting "att veta".

   Radera
 2. Vi får inte glömma Allsång på Skansen. Har varje fall förgyllt min juli månad. Ernst är ju självskriven. Såg att karlen gått och gift sig med samma kvinna igen. Äktenskapet ät tydligen så perfekt att det behöver dokumenteras en gång till.

  Har mer än en gång undrat varför detta liv skall vara så förnedrande.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingenting ont om Allsång på Skansken men konstigt nog har allsången aldrig fascinerat mig på samma sätt. Knep och knåp kanske är mer min grej. ^^

   Radera
 3. Innebär det att du stänger ner här?

  Med vänlig hälsning

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. En följdfråga: måste man registrera sig där för att kunna kommentera eller fungerar det à la "Anonym" här?

   Carolus

   Radera
  2. Du gör samma som här. Kommenterar anonymt och skriver sedan Carolus som din signatur/alias. Ingenting stängs ned. Blir kanske delvis lite dubbel-postande på ett par inlägg, men inläggen kommer under hösten hamna där. :)

   Radera
 4. Konstigt med bloggarnas ederingstider, 1 tmme är angiven på denna isf gårdagens datum???

  SvaraRadera
 5. Tack för intressant inlägg. Förutom den implicita kvalitetsstämpeln(?) av att bli en av bloggarna på Tradevenue (där din utmärkta blogg definitivt "platsar"), vad vinner du på att byta dit?

  Jag antar att din blogg drar en del trafik och du tjänar några kronor på reklam, något du kanske inte(?) gör via Tradevenue.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kombination av att vilja göra någonting nytt efter ett par år på samma bloggplattform och på senare tid, erbjuden ersättning för att göra samma sak som görs här d.v.s. skriva vad man vill, när man vill om det som intresserar. :) Sedan tilltalar det säkerligen, innerst inne, mitt ego att någon vill ha mig till att skriva någonstans. ;)

   Radera
 6. Gillar inte Tradevenue... kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag har tappat intresset för flera bloggare jag tidigare följt när de lämnat sina egna sajter.

  SvaraRadera