fredag 12 augusti 2016

Berkshire Hathaway Q2Berkshire avgav sin Q2 rapport nyligen. Det här är ju inget bolag som brukar sticka ut märkbart utan med kraft av sin storlek så brukar det sammantaget "tuffa på".


Delar går bättre, delar går sämre. I dagsläget är det främst försäkringsverksamheten som ökar sina inkomster medan järnvägs-segmentet med BNSF minskar.


Tillverkningsindustri-segmentet går framåt tack vare att Precision Castpart förvärvet nu inkluderas. Ett storförvärv som gjordes för ett tag sedan. Annars så ser det lite sämre ut inom just tillverkningsindustrin.


Inom konsumentprodukt-segmentet så bidrar förvärvet Duracell med bättre siffror. Husbils- och fritidsbåtsförsäljningen verkar ha haft ett god säsong via Forest River. Tydligen har folk haft pengar att spendera på inköp av större fritidsprylar


Även bygg-segmentet verkar ha goda år medan energi-segmentet inte flyger lika högt p.g.a. låga energipriser.


Sammantaget så är det en blandad bild. Mycket likt konjunkturen i övrigt.


Bolagets aktieportfölj brukar motsvara ca 1/3 av bolagets marknadsvärde så det är de helägda rörelserna som utgör största "substansen" i Berkshire.


Berkshire kan man säga vara ett "tvärsnitt" av ekonomin. Läs hela inlägget här

3 kommentarer:

 1. Använder du detta price to book value när du köper aktier i bolaget? Vid 1,2 skall det tydligen vara köpvärt!

  Solig Hälsningar

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer att jag använder BV. Mitt riktmärke är ca BV 1.3. Har använt det de senaste åren vilket gjort att jag ibland ökat månad efter månad och ibland inte alls. Enkelt och applicerbart. Sakta men säkert har snöbollen rullat på.

   Radera
 2. Förtydligande. Jag menar blir det ett automatiskt köp om price to book går ner till 1,2. Tydligen där Buffett skall köpa. Av någon anledning tycks det aldrig gå dit. Många menar att det finns ett psykologiskt golv för kursen kring 1,2. Nu ligger man väl på 1,4 cirka ungefär.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera