måndag 22 februari 2016

Tack för bloggandet Finanskvinnans Fundringar och lycka till i framtiden!

Hemkommen från semester med familjen så var bland det första jag läste i bloggosfären att Finanskvinnan ska lägga ned bloggandet.

Eftersom kommentatorsfunktionen är nedstängd där så får jag istället tacka för alla år av bloggande via detta inlägg istället. Det har varit jätteintressant att följa dig genom åren!

Jag är imponerad över att du varit så konsekvent i ditt sparande. Sparat 50% aktier, 50% räntor i stort sett oavsett vad makro, TA eller media tyckt eller tänkt.

Jag är imponerad över att du lyckats hålla dig till din egen plan. Under så lång tid. Utan större avvikelser eller manövrar. Fokuserat på ett mindre antal bolag och sakta men säkert byggt upp ditt sparande i dem.

Jag är imponerad över att du har hållit det enkelt genom alla åren. Ej krånglat till det med magiska formler, omständiga excel-uträkningar, teknisk analys eller vad det nu må vara.

Ska jag dra paralleller mellan dig och till någon stor finanspersonlighet så tycker jag mig sett att du  liknar Lundberg i ditt förhållningssätt. Lugn i ditt förfarande, metodisk och långsiktig.


Jag kommer sakna dina inlägg.

Må gott och lycka till i framtiden!

9 kommentarer:

 1. Håller med i allt, en sann förebild gällande riskhantering och tålamod bland annat. Kommer sakna Finanskvinnan mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Stefan

   Håller med dig. Den bloggare som jag överlåtit förvaltningen av mina pengar på, om jag skulle ge mig iväg på en jordenrunt segling.

   Skrev visst något sådant när jag skickade mina "julkort". Förstår man riskhantering, och förstår värdet av tålamod har man kommit längre än de flesta. Tack för den här tiden Finanskvinnan.

   Med vänlig hälsning

   Lars

   Radera
 2. Bra skrivit Spartacus, bra bloggat Finanskvinnan!

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med i allt som Spartacus skriver.

  Gissar att Finanskvinnan nu går in i en ny fas i livet och därmed slutar blogga. Lite som Lundaluppen.

  Det har varit inspirerande att i många år att läsa bloggen.

  Besser

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt att Finanskvinnan slutar blogga! Tack för alla dina inlägg och funderingar som du så flitigt delat med dig av!/Ingrid


  SvaraRadera
 5. Verkligen trist! Finanskvinnans blogg var den första sparblogg jag läste och nog den jag har uppskattat mest över tid. Väldigt bra blandning av inlägg och extremt roligt att följa hennes utveckling, som man också kunde se genom bloggens ändrade karaktär. Jag brukar fortfarande gå tillbaka och läsa de tidiga inläggen ibland. Men jag kan förstå om hon tycker det är dags att sluta.

  Allt gott till Finanskvinnan!

  SvaraRadera
 6. Håller med om allt i ovanstående kommentarer.
  Vill tillägga;

  - Shit... jag som hoppats på en dejt ;-)

  SvaraRadera
 7. Instämmer till fullo i ovan kommentarer. Kommer att sakna dig, Finanskvinnan! /Gunilla

  SvaraRadera
 8. Keep it simple, stupid! Tack Finanskvinnan, vem vet det kanske blir en comeback om några år á la Miljonär innan 30?!

  SvaraRadera