söndag 8 februari 2015

Bloggosfären goes IRL

Det är en rätt intressant utveckling bland aktieintresserade bloggare. Fler och fler gör någonting av bloggandet, IRL.

Vi har t.ex. 4020s Börsdata därtill hans föreläsningar.

Gustavs ekonomiprat på Belgobaren har blivit en återkommande event. Bloggaren Snåljåpen ger föreläsningar och gör TV.

De fyra bloggarna Aktiefokus, Äga min tid, Irvings Investeringar och Småbolag & Undantag har börjat ge ut en nättidning, Värdepappret.

Det kanske finns fler aktiebloggare som gjort någonting utav sitt blogg- och aktieintresse? Kommentera gärna.

15 kommentarer:

 1. Ja, visst är det intressant! Det gemensamma för alla oss som hittar på något mer är att vi har hållit på rätt länge nu med bloggandet. För övrigt har även jag hållit föreläsning en gång på begäran från glada studenter och det är möjligt att det kommer att upprepas :-)

  SvaraRadera
 2. För egen del kan jag säga att det är så roliga frågor att diskutera, och blogger, twitter etc i all ära - det är något speciellt att diskutera live. Riktigt kul att även få ett ansikte på andra bloggare. Det blir helt enkelt något väldigt socialt av det hela vilket jag gillar :-)

  SvaraRadera
 3. Detta är något jag tycker alla ni duktiga bloggare där ute borde göra! Träffas och prata live! Av allt man läser som ni skriver så förstår man ju vad OERHÖRT mycket ni har att lära ut! :) De flesta bloggare verkar ju dock bo i stockholmsområdet så man kan ju aldrig delta :(
  Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan för att se ifall det fanns intresse från folk är i Gbg att ses men det var väldigt svalt så antar att ingen vill träffa mig ;) haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är mycket fokus på Sveriges baksida (Stockholm), men jag vet inte om Sveriges framsida (Göteborg) lockar heller. Borde inte träffarna vara i Sveriges mitt? (Ytterhogdal) Vad har de andra ställena som Pettersons Kiosk & Bar inte har... ;)

   Radera
 4. Jag kämpar för att hålla aktieintresset i bakgrunden. Det är en bra och lönsam hobby men det är ett komplement snarare än en huvudsyssla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja balans är viktigt.

   Radera
 5. Vist vore det kul med någon form av "bloggseminarie" där man kunde utbyta kunskap och erfarenheter.
  Bästa hitintills är nog ekonomiprat på Belgobaren, men kanske något mer strukturerat vore ännu bättre.

  Det vore också kul att höra någon av "4020" föreläsningarna IRL även om jag laddat ner "den stora presentationen" från förra föreläsningen. (En mycket bra sammanfattning av många kloka tankar)

  Kanske en föreläsningsserie för UA (i Stockholm?) där varje bloggare fick en timme att förklara sin syn på begreppet värdeinvesteringar.
  Jag, som är "en något annorlunda värdeinvesterare" skulle absolut ställa upp.
  Föreläsningarna vore nog kul även för mer erfarna bloggare / investerare att lyssna på
  Kan George (med kontakter på UA) fixa detta?

  Besser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle kanske locka några ja. :)

   Radera
 6. De är väl tydligt att vi är nära toppen nu, när de gått upp så länge är "alla" experter och aftonbladet börjar med aktiesida, samt busschauffören kommer med dagens aktietips. Så håll i hatten det är långt ner.

  SvaraRadera
 7. Om man dessutom ska slänga sig med Buffett-klyschor så tycker jag det blir uppenbart vem som badar naken när man får träffa folk in person. Det är många tangentbordsryttare som inte kommer fram som några genier när man träffar dom IRL. Däremot så måste jag säga att jag är imponerad av nivån på de bloggare jag träffat, även om vissa kanske är lite väl fyrkantiga...

  Har jag träffat dig Spartacus :)?

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm. Svårt att säga. Vet ej. Jag ser ganska dåligt genom hjälmvisiret. :/ :)

   Radera