lördag 11 januari 2014

Månadens MIILF

Månadens MIILF - Mature Investors I´d Like to Follow.

Denna MIILF-bevakning uppdateras fortlöpande och fokus ligger på vad de förvärvat och till vilka priser de ansåg det vara köpvärt.

Jag har valt ut några nordiska samt några amerikanska. I nuläget utgörs de av; Didner & Gerge (Aktie, Småbolags- och Globalfonderna), ODIN (Sverige- och Finlandsfonderna), Skagen (Global, Vekst- och Kon-Tikifonderna), Simon Blecher (Carnegie Sverige fond), Warren Buffett, Donald Yacktman och Mohnish Pabrai.

Enbart de av ovanstående som annonserat nya köp (ej spin-off´s et.c.) sedan senaste MIILF uppdateringen inkluderas nedan. Allt för "exotiska" noteringar inkluderas ej.


Skagen

December
FamilyMart ca 45 usd (Om via OTC på NYSE)
Statoil ca 147 nok
FL Smidth ca 298 dkkSimon Blecher

December
Electrolux ca 164 kr
Sandvik ca 88 kr
Skanska ca 128 krOdin

November
Indutrade ca 260 krMånadens MIILF: Simon Blecher på Carnegie fonder


Kommentar

Inte jättemycket att uppdatera denna månaden, men det blev ändock en blandad kompott. Simon Blecher gillar som vanligt utdelningar. Förväntad direktavkastningen på hans inköp ligger på ca 4% eller mer. Det syns inte i sammanställningen ovan men han valde att avyttra SKF till förmån för de tre ovan nämnda. SKF ansåg han blivit lite väl dyr. SKF ger troligen enbart ca 3% i direktavkastning.

Skagen lyckas alltid hitta bolag jag aldrig hört talas om innan. FamilyMart är en japansk kedja men kan handlas via OTC på NYSE. FL Smidth har också helt undgått mig fast det är danskt . FL Smidth verkar med stödtjänster inom mineralutvinning och cementtillverkning. Överlag är Danmark lite av en halvblind fläck för mig. Kanske något som behöver åtgärdas under 2014.

Odin fonder gillar Indutrade. Det gör jag med, liksom Lundberg. Till skillnad från de så har jag dock aldrig kommit till att trycka på köpknappen.

6 kommentarer:

 1. Gillar den här inläggsserien, bra jobbat och fortsätt så! :)

  SvaraRadera
 2. Gillar denna serie skarpt...
  Snyggt jobbat!
  Mvh /Aktienybörjaren

  SvaraRadera
 3. En till som följer med intresse :)

  SvaraRadera
 4. Tack för de uppmuntrande kommentarerna!

  SvaraRadera
 5. Ja det gillas oerhört tummen upp

  SvaraRadera