söndag 9 juni 2013

Engelskspråkiga bloggar

Sverige har en hel del mycket läsvärda bloggar som behandlar ämnet ekonomi och aktier, men jag brukar också någorlunda regelbundet läsa några engelskspråkiga.

Jag har inte jättemånga i min blogglista, men de jag har har jag valt att tipsa om i detta inlägget är följande:

Cassandra Does Tokyo - utgår från, som namnet antyder, Japan och är egentligen inte någon källa till nyckeltalsanalyser eller dylikt. Bloggen är mer filosofisk, men jag finner den läsvärd ändå. Senaste inlägget är Deux Chevaux och behandlar bloggarens syn på France Telecom.

The Investment Blog - är en mer klassisk amerikansk ekonomiblogg. Inte direkt inriktad på bolagsanalys utan mer bredare frågor. Inte minst mycket om Warren Buffett. Senaste blogginlägget är Most Valuable Global Brands 2013 och listar de mest värdefulla varumärkena.

Value and oppertunity - är egentligen en tysk blogg med värdeinvesteringsperspektiv. Skrivs dock numera på engelska och bloggaren har fokus på Europa först och främst. Senaste blogginlägget är en redovisning över hur portföljen utvecklat sig i Maj; Performance review May 2013

Long Term Value Blog - är som namnet antyder en blogg om långsiktigt värdeinvesterande. Liknar många av de svenska bloggarna där man kan följa bloggaren och dennes investeringar. Senaste inlägget är An Uninteresting Market and a New Position (AM)

Understanding and applying value investing principles - är en värdeinvesteringsblogg ur ett indiskt perspektiv. Senaste inlägget är How I think about Macro

Musings on Markets är professor Aswath Damodarans blogg som undervisar på Stern School of Business i New York kring bl.a. värdeinvestering. Senaste inlägget handlade om Equity Risk Premiums

Vilka engelskspråkiga bloggar brukar du läsa?

10 kommentarer:

 1. Jag har börjat läsa en tysk blog på sistone som skrivs också den på engelska.

  http://www.contrarianadventure.blogspot.de/

  Han gör ganska snabba analyser av företag. Kanske för fort men analyserar många och man kan få en försmak för att göra egna djupare analyser.

  /christian

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Christian. Jag ska kolla in den på en gång!

  SvaraRadera
 3. Jeg har i et stykke tid læst følgende:

  http://pragcap.com/
  http://www.news-to-use.com/ (mest for hans "rule of 20" posts)
  http://dividendmonk.com/

  De to første handler mest om markedet, den sidste omhandler specifikt amerikanske udbytteaktier.

  SvaraRadera
 4. Jag följer dessa som alla är ganska fokuserade på utdelningar:

  http://www.thepassiveincomeearner.com
  http://www.thedividendguyblog.com
  http://www.dividendgrowthinvestor.com
  http://dividendmonk.com

  SvaraRadera
 5. http://gregspeicher.com/

  Tycker jag är väldigt bra. Värdeinvesterare fokuserad på ganska små bolag i USA, så hans analyser ger inte oss så mycket.

  Men hans blueprint och andra artiklar om hans investeringsfilosofi är mycket bra, och han brukar kommer med många intressanta länkar om amerikanska storbolag m.m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en mycket matnyttig sida. Aldrig uppmärksammat den förut. Tack!

   Radera
 6. http://www.mrmoneymustache.com/

  Handlar mer om att bli ekonomiskt oberoende än aktieägande i sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för tipset!

   Radera