måndag 22 oktober 2012

Stänger facebook


Spartacus Invest har funnits på Facebook snart ett år nu, se På Facebook

Det har varit ett intressant experiment att utbyta tankar via Facebook, men jag känner att bloggen som sådan egentligen fyller funktionen att både nå ut till andra som är intresserade av investeringar, liksom nås, tillräckligt väl.


Jag har därför beslutat att (liksom jag gjorde med forumet för ett tag sedan) avsluta Facebook-kontot och enbart fortsätta med bloggen.


Hoppas ni som besökt den haft något utbyte av Facebook-sidan.

Välkomna att framöver kommentera på bloggen i framtiden. Jag hoppas verkligen vi "ses" här istället i fortsättningen!

Facebook sägs nu ha över en miljard användare så kanske är det ett dumt drag om man vill "nå ut". Det har gått snabbt också. 2004 så ska det ha funnits 1 miljon användare, resterande 999 milj + har tillkommit de senaste 8 åren. Enligt Facebooks egen utsago så är hälften av användarna mellan 18-34 år. Flest användare finns i USA följt av Brasilien, Indien och Indonesien.

Vill man läsa mer om grundaren Mark Zuckerberg så finns bl.a. boken The Accidential Billionaires av Ben Mezrich. Det finns också en film; The Social Network. Har själv varken läst boken eller sett filmen, men det kanske blir någon dag.

Förutom att vara världens största sociala nätverk så gjorde sig ju Facebook "ökänt" för sin mindre lyckade notering för inte så länge sedan. Vid noteringen listades FB till 38 usd/aktie (d.v.s bolaget fick ett marketcap på otroliga 104 miljarder usd). I skrivande stund står aktien i ca 19 usd.

Vad tror du om Facebooks framtid? Som socialt nätverk? Som investering?

3 kommentarer:

 1. Facebook Inc är långt ifrån värd 19 dollar. Tror på en långsam tillbakagång ner mot 6-10 dollar, förutsatt att Facebook lyckas komma på ett sätt att öka sina intäkter. I annat fall ...
  (Nä, jag äger inte Facebook aktier =P)

  SvaraRadera
 2. Lite vid sidan av.... filmen är bra och beskriver relativt riktigt hur det gick till när Facebook startades, en lärorik historia!!

  Även jag är mycket skeptisk till aktien. Det saknas substans och även om alla en miljard konton kommer att leva vidare så kommer aktiviteterna att avstanna när det kommer något nytt alternativ.
  Till och med jag har ett Facebook konto (som inte är speciellt aktivt) och jag får hela tiden nya mail om att jag skall gå in och vara mer aktiv.
  Jag är antagligen inte ensam om den användarprofilen. Frågan är, hur mycket pengar kan man tjäna på ungdomar 18 till 34 år i Brasilien, Indien och Indonesien??
  Besser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja intjäningen verkar vara ett dilemma. Tydligen så är klick frekvensen på reklam på en sådan här typ av blogg (Googles) många gånger högre än klick frekvensen på reklam i Facebook.

   Radera