onsdag 27 april 2016

Dagarna går - same shit different dates

Dagarna går, men mycket bloggande blir det inte. Visst går det skylla på allt ifrån hektiskt med jobb till att tiden går till andra bestyr, men det ligger också något i att skriva på bloggen i nuläget känns som det inte ger så mycket.

Bolagen som jag är intresserade av följer jag genom att sporadiskt läsa rapporter. Även om jag har en liten spekulativ ådra i mig så är jag inte jätteintresserad av småbolag, nyemissioner eller dylikt så några djupdykningar blir det inte där. Vidgar man synen så sker ju inte så där jättemycket heller från dag till dag i många bolag även om kurser ibland kan svänga kraftigt och enskilda kvartal eller säsonger kan ha sina variationer. Det är helt enkelt ofta - same shit different dates.

Köpordrar har jag mer och mer börjat sätta i förväg på flera innehav och nu vid månadsskiftet är det väl dags att uppdatera några. Rätt som det är går en order igenom och det är alltid kul att se när det skett, men det ger inte mig mycket att uppdatera köp och sälj i realtid för att få bu eller bä. Vilket kan låta ohyfsat av mig, men förstå mig rätt.

Jag har inte kommit på några nya revolutionerande aktiespar-strategier. Jag har inga nya tankar kring min egen aktiespar-strategi att ventilera. Jag har inget spännande att skriva.

Eller jo! Jag tröttnade för ett tag sedan på Aktiespararna. Ursäkta, men det blev för mycket fokus på nyemissioner och nynoteringar för min smak. Att gå på säljmöten är inte riktigt hur jag vill spendera tiden, men visst, kul att intresset för aktier stigit och medlemsantalet i Aktiespararna med det. Aktiespararna gör ett bra jobb att bevaka småsparares intressen.

Nu låter jag väl som värsta tråkmånsen, men det kan ju inte vara tjo, tjim och nytänkande ideer jämt heller. Jag kanske står och stampar lite i min utveckling som aktiesparare (om det nu ens finns någon följdriktig utveckling) . Samtidigt så har jag inte lusten eller motivationen att ta några nya steg i nuläget heller. Tiden verkar ju bevisligen till min fördel ändå , med vissa kortsiktiga fluktuationer, allt medan dagarna går.

6 kommentarer:

 1. Håller med, tycker mest att investeringar denna tid på året mest blir återköp i redan existerande bolag.
  Men augusti -februari brukar var den tid jag tittar på annat i nån större utsträckning än vad jag redan äger.

  Visst man fllyter med i flödena mengör inte mycket.

  Angående "nyemissioner och nynoteringar"
  Gillar inte att försöka sätt mig in i vad dessa förhoppningsbolag är värda nu och i framtiden, vill se bevisade företag.
  Jag kan köpa idén om det är ett fungerande bolag som behöver pengar billigt för förvärv men annars...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske finns det ett säsongsmönster här. :) För drygt ett år sedan så skrevs ju inlägget Överförfriskade unga män http://spartacusinvest.blogspot.se/2015/04/overforfriskade-unga-man-pa-krogen.html Det var ju en tidpunkt då det inte fanns mycket vettigt att hitta pga värderingar. Som tur är har dock värderingarna blivit lite rimligare i en del bolag.

   Radera
 2. Nej, skriva för skrivandets skull är nog ingen bra idé. Hoppas bara stiltjen inte ska tolkas som att bloggen går mot sitt slut? Även om jag inte kommenterar speciellt ofta, hänger jag här och läser det som trots allt publiceras.

  Läste precis en spännande artikel på New York Times hemsida om hur flera hedgefonder gått rejält på pumpen i Valeant, ledda av Bill Ackman, och SunEdison (David Einhorn är en av dem som bränt fingrarna här). Den senare aktien har gått från 31 dollar i somras till 24 cents idag...

  Huvudspåret i artikeln är det grupptänk som präglar hedgefondindustrin; att för få idéer jagas av för många elefanter.

  Skönt att kunna vara sin egen (fast man får ju se upp med bloggosfärens flockmentalitet är det väl bäst att tillägga innan Lars drar igång)...

  Med vänlig hälsning

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som så mycket annat så går väl även inspiration till skrivande i vågor. Tack för flitigt läsande. :)

   Radera
 3. @Spartacus

  En sund inställning. Det är som det brukar heta något av det värdefullaste man kan ta till sig är att göra ingenting, om det inte finns något att göra. Detta att vara inaktiv. Att stå vid sidlinjen. Vilket är det svåraste.

  @Carolus

  Ja dessa förbenade hedgefonder. Att någon kan betala för detta investerande är totalt obegripligt. Fast egentligen inte. Okunskap i kombination med hope springs eternal är en farlig blandning.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 4. Håller med Spartacus om aktiespararna.

  Numera försöker man öka medlemsantalet genom att inte bara fokusera på förhoppningsbolag och IPOs utan även (aktie)fondsparare skall vara med i det glada gänget.

  Egentligen tråkigt att det finns allt färre "vanliga" aktiesparare som kan och vill vara med i Aktiespararna.
  Även om det finns en mycket kompetens och kunskap inom föreningen så är "medlemsnyttan" begränsad för många av oss "etablerade" aktieinvesterare.

  Besser

  SvaraRadera