lördag 11 juli 2015

Det blåser kallt på toppen

Efter ett par dagar i norska och svenska fjäll så visar det sig att civilisationen ännu står kvar vilket möjliggör ett kort blogginlägg. Det har väl inte varit de mest vältajmade dagarna att vandra i fjällen då det minst sagt har varit både regnigt som blåsigt. Inte minst har vinden friskat i ordentligt på topparna.

Det är dock bara att trycka ned toppluvan ännu hårdare och traska på.Att väder växlar är ju ingen nyhet. Ibland är det solsken, ibland regn. Ibland är det ljumma sommarvindar, ibland kalla vindpinade. Är man bara mentalt som utrustningsmässigt förbered för att väder kan växla så brukar det gå bra. Ibland passeras toppar, ibland passeras dalar.

På samma sätt är det med mycket annat här i världen. Inte minst på börsen. "Vädret" växlar, men är man mentalt och utrustningsmässigt förberedd på det så brukar det gå bra. Både över toppar och genom dalgångar.
5 kommentarer:

 1. Japp!

  Börsen är lite som att vandra i fjällen. Man får ha koll på risken, och var man befinner sig. Det är som det brukar heta: there are old climbers, and there are bold climbers, but very few old bold climbers.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 2. Att investera i aktier är självklart som att vandra i fjällen... :-)

  Eller som livet självt, som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller den med upplevelser.
  Eller att alltid tänka först och handla sen, även när det gäller aktier.

  Besser

  SvaraRadera
 3. @Besser

  Att investera i aktier är inte som att fylla en påse med något. Upplevelser något spännande eller intressant Man måste veta vad man skall fylla denna påse med.

  Soliga Hälsningar

  Lars

  SvaraRadera
 4. vad tror du om Sensys Traffic?
  har köpt en liten post, och undrar hur jag ska tänka. Där är stora rörelser ganska frekvent, men den har ändå gått upp totalt sett sedan mitt köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det inget bolag jag har någon direkt kunskap om.

   Radera