torsdag 28 maj 2015

TradeVenue

Jag har tackat ja till att blogga på TradeVenue, en samlingsplats för aktieintresserade som även erbjuder t.ex. en aktiescreener (aktiefiltrering) och många andra roliga funktioner.Denna bloggen kommer naturligtvis fortsätta som normalt, med ibland högre och ibland lägre inläggsfrekvens beroende på humör och väder. Inläggen kommer dock också publiceras på TradeVenues bloggportal. Där jag och några bloggare till också numera huserar. TradeVenue har också ett inbyggt forum som tillåter att blogginlägg kan komma upp som forumstrådar. En möjlig nyttig funktion om man vill starta/föra längre diskussioner i ett ämne. 


Mina blogginlägg på TradeVenue finner du här!

Nya plattformar (bloggar, twitter m.m.) har ju över tid tillfört nya dimensioner och kontaktytor. Jag tror TradeVenue har en hel del potential. Prova och döm själva.


7 kommentarer:

 1. Hej, jag är själv mkt tveksam till den typen av sajter (bla utifrån informations(över)flödet de kan skapa) och jag är nyfiken på vilka fördelar du ser med att finnas med?//Stavros

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma eventuella fördelar som medverkan i andra sammanhang/communities. Det ger möjlighet till att delta i förhoppningsvis intressanta diskussioner. Att kunna diskutera aktier och investeringar har för mig från början enbart erbjudits genom att gå på aktiespararnas lokala träffar då och då. Sedan utvecklades intresset/möjligheterna till att kika runt på internet-forum, börja blogga, starta twitter-konto m.m. och nu prova på den här sidan. En del av dessa (nya) möjligheter har visat sig vara givande och då har jag fortsatt med dem, en del har jag efter ett tags provande lämnat därhän.

   Informationsöverflöd är vår tids gissel. Jag tror det i dag är ganska omöjligt att värja sig. Jag tror man istället måste ha en strategi hur man hanterar det. Exempelvis genom att ha en checklista och/eller investeringskriterier som får fungera som "filter" och sålla fram vad som är viktigt.

   Radera
 2. Hej,

  Fungerar det så att du fortsätter med inlägg här och att dessa "speglas/överförs" (eller hur jag ska uttrycka det) där?

  Tycker själv att den motsatta utvecklingen (från börsforum à la Börssnack mot bloggar) var mycket positiv. Förhåller mig skeptiskt avvaktande till detta alltså och hoppas att inte alla bloggar snart kräver medlemskap (även om det är gratis).

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag publicerar helt enkelt samma inlägg på två ställen. Det går ju likna med att om jag skulle publicera samma inlägg i sin helhet på Facebook eller någon annan plats för att nå ut till fler/få chansen till mer feedback.

   Radera
 3. Intressant utveckling men nog inget som passar mig.

  För att läsaren ska kunna fokusera på mina texter samt finna dessa trovärdiga har jag valt att köra utan annonser och/eller sponsring.

  Efter en snabb titt på TradeVenue så känns det spontant som att detta inte passar mig, layouter lämnar mycket att önska och formateringen ser ut att vara begränsad, kan man inte lägga in bilder?

  Kommer fortsätta att läsa dina inlägg oavsett, lycka till

  SvaraRadera
 4. Nej!! Varför jag som alltid läser din blogg. Att du sålt dig till Tradevenue...oj. Tråkigt men tack för alla bra inlägg under åren. Lycka till en föredetta bloggläsare.

  SvaraRadera
 5. Oj, nej. :(

  Jag som gillade dig.. Nu får jag leta efter andra bloggar att läsa

  SvaraRadera