lördag 28 september 2013

Hennes & Mauritz Q3 2013

En liten kort minnesnotering. Rapporten finns här: H&M Q3

Tittar man på Q1-3 (9 månaders) så steg omsättningen i lokala valutor med  8% i jämförelse med förra året. Omräknat i SEK blev ökningen endast 4%. Försäljningen i jämförbara enheter minskade. Ökningen kom med andra ord från att man öppnat nya butiker.

Resultatet blev 6,97 kr/aktie (7) vilket ger att vinsten som 12 månaders rullande just nu är 10,16 kr/aktie.

Under tredje kvartalet har man öppnat nya butiker i Litauen och Serbien samt, enligt egen utsago, har man haft en "mycket bra start" på online försäljningen i USA. Man siktar på att fortsätta den globala utrullningen av onlinebutiker. Fler länder ska få tillgång till dem.

Kina är det land man sägs expandera snabbast just nu enligt VD Karl-Johan Persson. 2015 planerar man även öppna i Sydafrika.

Bolaget växer i antalet butiker, men vinsterna följer inte riktigt med (än?). Just nu motsvarar de likvida medlen ca 6,60 kr/aktie.


Kurs: 281 kr Vinst/aktie TTM 10,16 kr PE TTM 27,4 Direktavkastning 3,4%

4 kommentarer:

 1. fint bolag men nog börjar värderingen se lite ansträngd ut ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon höstrea verkar det i alla fall inte vara. :)

   Radera
 2. Hennes & Mauritz Q3 3013 - världens framtidsprojektion, bästa rubriksättning för att locka läsare, eller det blev bara fel på en liten siffra ? ;-) humor är väl inget vi ekonomer är kända för men det var värt ett försök...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe ja det verkar ha blivit någon siffra fel där... :)

   Radera