lördag 28 maj 2011

På börsfronten intet nytt

Intet nytt på börsfronten.

Det enda jag ökat något i under Maj-månad är Skanska, som jag anser vara acceptabelt värderat nu. Detta har dock uppmärksammats av andra också. Även Lundberg har ju ökat sitt innehav där och skjutit fram sin ägarposition.

Annars har jag mest avvaktat. Sålde visserligen av en del spekulativa innehav tidigare. Jag tror nämligen på en ganska turbulent sommar och höst. USAs QE2 tar slut, den grekiska statskassan sinar, tror också att protester lär öka i intensitet och omfattning i Europa m.m. Kort sagt. Det är ingen brådska att placera några pengar just nu.


Det har ju också varit utdelningstider, vilket när man har huvudvikten av sin portfölj i utdelningsaktier är jättekul. Det mesta ligger kvar som likvider. Många bolag är, enligt mig, lite för högt värderade just nu. Inte så att de är "över-värderade", men det saknas s.k. "margin of safety". Det enda som faller in som ett bra-köp av de jag bevakar är just Skanska. Att det går dåligt för många byggbolag och det ser lite halvmörkt ut även framöver hör naturligtvis till, men som så mycket annat handlar det om vilket tidsperspektiv man har.

Förutom Skanska som nu står i 115 kr så kan det närma sig köpläge i följande bolag (nuvarande kurs inom parantes):

Axfood (229 kr)
Kinnevik (149 kr)
SCA (96 kr)

Axfood är defensivt, vilket även SCA till stor del är men där SCA har större tillväxtsmöjligheter i och med sin exponering av sina konsumentprodukter mot tillväxtsmarknader. Kinnevik är en mer aggressiv placering och sitter nu på en stor kassa som ska investeras.

6 kommentarer:

 1. Har hängt med din blogg i några månader nu! Tycker att du kommer med många bra tips!!!

  SvaraRadera
 2. Kinnevik är ett supercase, starka kassakor som kärninnehav (Tele2, Korsnäs, Millicom, MTG) samt håller på att bygga en högintressant portfölj inom jordbruk (befolkningen ökar och man äter inte mindre för att det är lågkonjunktur) och bioenergi (Peak Oil runt hörnet)

  SvaraRadera
 3. Spartacus, undrar vad du tycker om CDON group? De har har många framgångsrika internetbutiker.

  SvaraRadera
 4. @Terry MTG har gjort ett bra jobb med CDON och CDON Group kan säkerligen fortsätta gå bra. Dock så tror jag att den initialt ganska explosiva tillväxtsfasen är över, därav att MTG valt den lösning som man har gjort nu med utdelning och notering. MTG har och kommer säkert fortsätta tjäna pengar på CDON framöver. Kinnevik kommer tjäna pengar på MTG.

  SvaraRadera