tisdag 12 juli 2016

32-årig Warren Buffett pratar om aktiemarknaden

1962 inträffade "The Kennedy Slide" eller "Flash Crash in 1962". Börserna hade stigit och stigit allt sedan den stora kraschen 1929 och folk hade väl helt enkelt vant sig vid att det var det "normala".

S&P500 var nere totalt 22,5%. Jag förmodar panikkänslor kröp upp här och där. Hur kan någonting som bara stigit och stigit i många, många år helt plötsligt sjunka så snabbt?

Framförallt så blev många oroliga för att man tittade mycket på vad som hade hänt 1929 och såg många likheter med vad som hände nu, 1962. En del menade dock på att nedgången inte alls var oväntad, utan en reaktion på allt högre värderingar och förhoppningar på tillväxt, fastän ekonomin ej hunnit växa i samma takt. Börs-pendeln hade helt enkelt svängt för högt och var nu på väg tillbaka igen.

Allehanda "experter" fick naturligtvis låta sig intervjuas - som alltid när det svänger och gungar. Däribland en 32 årig Warren Buffet.En intervju gjord av den lokala TV-stationen KMTV Omaha.

Märker ni hur likt tongångarna om aktiemarknaden går då som nu - ingenting förändras, fastän över 50 år passerat.
Prenumerera på min YouTube-kanal.

3 kommentarer:

 1. Warren Buffetts stil har det tyvärr gått utför med.

  SvaraRadera
 2. Som svar på en fråga: "The stock market has been a good forecaster from time to time in the past, it also has been a rather poor forecaster occasionally".

  Jag tror att han säger att ibland har börsen rätt och ibland har den fel. Kunde inte sagt det bättre själv.

  Men det som gör det intressant att läsa värdeinvesteringsböckerna från 80 år sedan är att så mycket inte ändrat sig alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är fascinerande. Samma frågeställningar, svar och diskussioner följer genom alla tider. :)

   Radera