tisdag 30 december 2014

Användbara länkar

Screeners och analysverktyg
Den magiska tabellen
4-traders
Analysguiden
Börsdata
Företagskalendern
Global Equity Screener
Morningstar
Nyckeltal för aktier
Stock Analysis
Yahoo Finance
Förvaltare
Didner & Gerge
Longleaf
Oakmark
Odin fonder
Skagenfonder
Spiltanfonder
Stockzoa 
TIN fonder
Yacktman Index
Global Stockmarket Valuation
Commerzbank Marknadsöversikt
S&P 500 PE Valuation Forum
Bogleheads
Corner of B and F
Seeking Alpha 
Stockchase


Sentiment-indikatorer
NAAIM
Fear & Greed Index 


7 kommentarer:

 1. Analyssammanställningen är en uppskattad samhällstjänst och jag tycker alltid det är kul att du äger Alliant Techsystems vilket även jag är lite sugen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Vore intressant att läsa ett inlägg från dig om ATK. :)

   Radera
 2. Själv fick jag ett nyhetsbrev från en av landets storbanker nu på eftermiddagen. Skribenten belyste en aspekt som jag aldrig tidigare tänkt på. Det är getens år i Kina 2015. Tur att man är en av Burton Malkiels pojkar.
  Gott Nytt År
  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år Lars. :)

   Radera
  2. Ja Gott nytt Lars, ser att du är anhängare av den effektiva marknadsteorin i stora drag det förklarar våra olika syner på området.
   Själv tror jag tvärt om att marknaden är oeffektiv i sann Graham, Buffet anda om än jag har stor respekt för risktänket du ofta anför efter att ha varit i marknaden sen innan Hong kong blev återlämnat.
   Med vänlig hälsning.

   Radera
  3. Intressant att Kinnevik och H&M är dina två största innehav. Jag kapade 1/3 av de innehaven för ett år sedan, annars hade Kinnevik varit ett av mina största innehav. I Kinneviks fall har det hittills varit rationellt eftersom jag fick över 300 kr för de aktierna. I H&Ms fall får man ännu mer betalt nu än vad jag fick. Precis som du hade jag gått in i Kinnevik långt tidigare med låga ingångskurser - men jag yckte att jag inte kunde bedöma om online var fågel eller fisk. I H&Ms fall verkar det som jag aldrig lär mig. Man skall aldrig sälja H&M, jag köpte mina första aktier 2005 och har sålt vid två tillfällen. Men aktien har en väldigt hög värdering just nu, man kanske inte skall köpa just nu...Gott Nytt År och tack för en utmärkt blogg!

   Radera
  4. Ja det där med att sälja eller inte är t.o.m. svårare än köp-besluten. Tack detsamma. :)

   Radera